Gość Markus6 Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Witam mam problem zaczęło być słychać takie metaliczne stukanie, dźwięk jakby metal uderzał o metalową bańkę i słychać go tylko w jednym punkcie obrotów, niestety nie mam obrotomierza ale podejrzewam w granicach 3000tys, pompa wodna i alternator wyeliminowany. Czyżby to był rozrząd czy może coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supernissanb12 Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Kiedy miałeś zmieniany rozrząd? Może to łańcuch daje o sobie znać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Markus6 Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 przejechane ma 264tyś nie wymieniałem łańcucha, gość od którego kupowałem mowił że napinacze wymieniał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supernissanb12 Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Ciekawe... Wsłuchaj sie dobrze w ten dźwięk od strony rozrządu i dodawaj gazu powoli i odejmuj powinieneś wykryć z skąd dochodzi odgłos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Markus6 Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Dzis moje słoneczko było u mechanika i okazało się że napinacze słabo napinaly łańcuchy a szczególnie górny. poprzedni własciciel mówił ze wymieniał napinacze, dolny był oryginalny a górny nie. Mechanik mówił że costam rozwiercił chyba otwory podające olej bo słaby przepływ był i słabo napinało. Zapłaciłem 120pln. dobry goscio jest ma doświadczenie a poprzednie mechaniory chcieli 200pln za robocizne i jeszcze buraki nie wiedzieli ze tam sa dwa łańcuchy pierdaczył że tam probelemy ze to ze tamta mysleli że sie nie znam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.