Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] Rdza pod uszczelką tylnej klapy

Gość KUI3A

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

szykuję się do zakupu nissana micry K-11 z 1999 roku, 1.0

Oglądałem już kilka różnych aut i wiem mniej więcej co w trawie piszczy, czytałem też forum, wiem, że progi itp...

oglądałem chyba z 4 auta z z przed FL i 2 po FL

te z przed FL były generalnie ok (delikatne ogniska rdzy, jedna dopiero przyjechała do Polski, więc niec dziwnego :) )

natomiat te nowsze od nowości w kraju i to co w obu mi się rzuciło w oczy to zardzewiały rant pod uszczelką tylnej klapy, czy to jest usterka typowa dla tych aut i występuje nagminnie czy może akurat te dwa egzemplarze były "wyjątkowe"??

Jutro będę jeszcze poatrzył na to auto od spodu więc je sobie dokłądnie oblookam,

czy jest coś jeszcze co jednoznacznie będzie dyskwalifikowało auto??

z góry dzięki za odpowiedzi pozdro,

Kuba

U mnie w domu są 2 micry i każda jest lekko zardzewiała tam gdzie mówisz to chyba typowa usterka dodam że moja to rok 2001 a ojca 97. Ale to ponoć usterka nie tylko micr ale też innych modeli np peugeota. Micra jako tako słabych punktów nie ma jeśli bolid był zadbany to nie masz sie co bać tylko brać i w droge. :diabel:

Moja z 97 tam nie rdzewieje, ale to pewnie dlatego, że raz na jakiś czas ktoś jej wjeżdża w tył (raz "za niemca", raz już za mnie), więc jest regularnie odnawiana w tym miejscu :D.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...