Noar Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 Witam Potrzebuje zdjęcia mechanizmu zamka klapy bagażnika HB. Wczoraj mi sie urwał jeden "zaczep" i cały mechanizm sie rozsypał. Tam jest jakaś sprężynka i nie wiem gdzie dokładnie była zamontowana. Wiem, że jest zimno na dworze ale może się ktoś poświęci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotras Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 Bym ci pomogł , ale nie mam aparatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calusek Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Tu masz zdjęcie. Może coś pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noar Opublikowano 22 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Dzięki ale to nie to. Chodzi o to co jest za poszyciem tam przy zamku jest ramię i sprężynka. Interesuje mnie jak jest zamontowane to ramię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calusek Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 To pewnie o to chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriu Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 przerabialem to kiedys. Ulamalmi sie element przy zamku z ktorym łączy sie to ramie o ktorym piszesz dorobilem z cienkiej a twardej blachy przykrecilem malymi wkretami do czola zamka i zalalem klejem trzyma juz dwa lata. najlepiej zobacz w innym samochodzie jak to wyglada to napewno naprawisz ja tak zrobilem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noar Opublikowano 22 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Dzięki całusek o to dokładnie mi chodziło :one: Podziękowania również dla endriu za patent.W moim aucie tez się urwał ten element. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jar Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Dokleje sie do tematu. Powiedzcie mi jak to jest z otwieraniem bagaznika - czy jezeli auto jest otwarte, to powinna byc mozliwosc otwarcia go bez kluczyka? U mnie niestety bagaznik mozna otworzyc tylko kluczykiem i zastanawiam sie co jest skopane... :027: PS. wersja HB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noar Opublikowano 23 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Powinno sie otworzyć z centralnego. U Ciebie podejrzewam ramię tylko, że padło ci od zamka centralnego. Na zdjęciu jest ten biały plastik u mnie odłamał się żółty czyli ani z kluczyka ani z centralnego nie otworzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jar Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Dzieki Noar, sprawdze to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriu Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Witaj Ja obstawiam , ze polecial Ci silownik, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Odgrzewam Mój problem polega na tym, że nie zapala się lampka w bagażniku. Czyściłem już zamek psikałem kontaktem. Raz łapie a raz nie. Zamek jest nitowany i trzeba by to rozwiercać. Moje pytanko jest takie, czy da się to jakoś zregenerować bez rozwiercania, a jeśli się rozwierci nity to co potem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Odgrzewam Mój problem polega na tym, że nie zapala się lampka w bagażniku. Czyściłem już zamek psikałem kontaktem. Raz łapie a raz nie. Zamek jest nitowany i trzeba by to rozwiercać. Moje pytanko jest takie, czy da się to jakoś zregenerować bez rozwiercania, a jeśli się rozwierci nity to co potem. U mnie też miałem taki sam problem , zapalała się tylko jak ręcznie włączałem . Wymontowałem cała lampkę i okazało się po rozebraniu że zaśniedział w lampce styk odpowiedzialny za włączanie oświetlenia przy otwarciu bagażnika. Szybka i bardzo prosta robota . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 nice_wawa U mnie jak wcisnąć i trzymać przycisk zamka to świeci, czasem potraktowanie z piąchy zamka pomaga, tak że przypuszczam że to jednak coś w zamku, ale zajrzę bo tam nie dłubałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi