Gość Raphal Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 Od kilku zimowych dni w Note zamarzają mi dysze spryskiwaczy, oczywiście płyn do spryskiwaczy jest zimowy i co więcej tego samego płynu używam w innym aucie i problem nie wystepuje. Ze wstepnych obserwcji wydaje mi się, że śnieg i lód zeskrobany z przedniej szyby i nie usunięty w całości zatyka dosyć głębokie plastikowe otwory w których umieszczone są dysze, przy rozgrzanym aucie tworzy się tam woda, która zamarza w czasie postoju, a mój Note nocuje pod chmurką. Sprawa jest o tyle dziwna, że dotyczy tylko Nota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość notek Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notesik Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Wlej firmowego płynu zimowego (np shell). Kiedyś kupiłem w carrefor płyn do -22stC a przy -5 zamarzał !!!. W Notesach jest wszystko ok. nawet jak były mrozy -30. [Tylko nie dolewaj wody do płynu , chyba że koncentrat] i będzie ok. Doraźnie dolej lepszego płynu aby wymieszać lub wypsikaj wszystko co masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raphal Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Zmiana płynu na "renomowany" rozwiązała problem, faktem jest że zimowy płyn z Makro po nie sprawdził sie w moim Note. Poza tym miło jeździc samochodem i widzieć drogę przez czystą szybę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość notek Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raphal Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Ten " renomowany" to właśnie jest Castrol, u mnie sie sprawdził, samochód jak co rano pokryty szronem a spryskiwacze działają OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość notek Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.