Gość ferdek_r Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Witam Mam mały problem z obrotomierzem, mianowicie raz pokazuje max by za chwilke spasc do zera lub wskazac rzeczywiste obroty silnika. Co moze byc przyczyna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mushroom Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Zimne luty mogą być na nim. U mnie było podobnie, szalał czasmi jak opętany a czasami wogóle nie pokazywał niczego. Po poprawieniu lutownicą wszystkich lutów problem zginął i już tak chodzi z 1,5 roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziro Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Witam.a mój problem jest następujący : obrotomierz wstaje po chwili gdy silnik już pracuje na obrotach.nie jest ważne czy silnik jest uruchamiany np. po nocy czy jest już ciepły.Siostra ma almere i jej obrotomierz wstaje już przy kręceniu rozrusznikiem.co Wy na to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas004 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Witam .. Mam ten sam problem... obrotomierz w N15-GA16 1996 rok .. wariuje .. albo skacze jak chce od 0-8000 obrotów albo wskazówka leniwie leży na zerze !!!... myślałem że to licznik... kupiłem na alegro drugi ... pojeździłem ponad rok i znowu to samo... po czym kupiłem następny...pojeździłem dwa dni i znów .. to samo ... co może powodować taką usterkę ... podejrzewam, że problem jest gdzieś indziej .. coś uszkadza zegary ... ale co ???? Pomocy proszę o wsparcie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.