Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[B12/N13] Zapalanie

Gość Zbyszek67

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Mam problem z zapaleniem mojego Nissanka.Kiedy jest zimny nie chce zapalić,tak na paliwie jak i na LPG. Na dodatek po przełączeniu na gaz wariuje centralka,raz świeci raz nie.Rozrusznik kręci ale autko nie zapala.Kiedy jest ciepły pali od sztycha ale już po 2godz.postoju zaczyna się problem.Muszę go kręcić z 10min.oczywiście z przerwami.Wymieniłem:świece,kable wysokiego,palec,kopułkę,centralkęLPG.Mechanik twierdzi że to czujnik Halla a wy co na to????

• 2 miesiące temu...

Witam. Ja mam podobny problem. Mam Nissana Sunny N14 1.4 LX z gazem. Sprawa wygląda tak. Moze z tydzien po wymienie świec, przewodów, kopułki i palca zaczęły sie te problemy. Ktoregoś dnia rano chciałem odpalić Nissanika a on odmawia. Rozrusznik kręci ale odpalić nie chce. Po dłuższej chwili i i wielu probach w końcu udało mi sie zapalić ale ledwo ledwo. Pojechałem do pracy. Wyszedlem z pracy i odpalił bez problemów. Zaznaczam ze tym razem zostawilem go na benzynie. Teraz zostawiam go juz na benzynie zawsze. Nastepnego ranka juz bylo ok. ale po 2 dniach to samo i dzisiaj znowu. Zdarzylo mi sie tez, że wyjechalem z pracy (odpalił bez problemu), przejechałem jakies 2-3 km, stanąłem na swiatłach. Tam mi zgasł i nie mogłem odpalić. W koncu sie udało... Dzisiaj nie rano nie mialem tyle szczęscia i musialem wziać go na pych. Czy mogą to być wadliwe przewody? czy moze widzicie tu inny problem. Prosze o wasze sugestie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...