Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Niechce zapic silnik!!!

Gość Konstruktor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Konstruktor

Witam,

Fajnie uradowany wszedłem do samochodu włączyłem silnik radio ogrzewanie szyby potem go wyłączyłem silnik posiedziałem troche i spowrotem próbowałem włączyc silnik niestety nic niedziała nawet nie chce zaskoczyc silnik przekrecam kluczyk i cisza, po jakims czasie zaczęła mi kontrolka poduszki powietrznej migać na czerwono noi tyle co otym myslicie??

Pozdrawiam

Nie chyba tylko na pewno padł Ci akumulator. Do uruchomienia rozrusznika, zwłaszcza w zimie potrzebna jest zdecydowanie większa dawka energii niż do działania radia i świecenia kontrolek ;) .

Przy okazji sprawdź poziom elektrolitu i ... ładowanko :) . Oby tylko komputer nie zechciał Ci świrować.

Pzdrawiam

Jeżeli akumulator nie jest jeszcze stary to sprawdź najpierw klemy czy nie są zaśniedziałe a najlepiej po prostu przetrzyj je papierkiem ściernym. Jeżeli masz prostownik to go po oczyszczeniu klem podładuj a jeżeli nie masz to spróbuj odpalić za pomocą kabli rozruchowych z innego auta i niech trochę pochodzi. wtedy sprawdzisz czy faktycznie jest padnięty czy tylko klemy przyśniedziały. I jak radził wyżej kolega elektrolit przy okazji też sprawdź.

Gość Konstruktor

Wszystko było OK uruchomiłem następnego dnia i chodził:) Najwidoczniej zaduzo rzeczy po włączałem na raz i mi komputer zwariował i imobilizer mi blokował kluczyk.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...