Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N14] Sterownik centralnego

Gość eNcoM

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno kupiłem sunny LB (sedan z klapą) mam seryjny centralny zamek (niestety nie działał)

po rozebraniu zauważyłem że 2 elementy (chyba kondensatory) są urwane i mam wypaloną ścieżkę podejrzewam że nie ma sensu naprawiać płytki i stąd moje pytanko:

-czy sama płytka (sterownik) podejdzie z innych modeli ?? szukałem na allegro i niestety nie znalazłem

-może lepiej to zastąpić jakimś innym sterownikiem centralnego??

to skoro jesteśmy przy centralnym, to może i ja się o coś zapytam...

Moje słoneczko seryjnie nie miało centralnego zamka, jednak rozważam zakup i montaż takiego. Możecie coś doradzić? Jakieś konkretne modele ?

A może polecicie jakiś warsztat?

Czekam na odpowiedzi, pozdrawiam!

to skoro jesteśmy przy centralnym, to może i ja się o coś zapytam...

Moje słoneczko seryjnie nie miało centralnego zamka, jednak rozważam zakup i montaż takiego. Możecie coś doradzić? Jakieś konkretne modele ?

A może polecicie jakiś warsztat?

Czekam na odpowiedzi, pozdrawiam!

Ja zamontowałem taki: http://www.allegro.pl/item271637448_centra...i_napilota.html

Montaż łatwizna, o ile się ma podstawowe narzędzia, no i o tej porze roku garaż.

Tu masz info http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...asc&start=0

Dzięki wilekie! o to mi chodziło!

Ja jestem świeżo po montażu centralnego w kombiaku.

Polecam udać się do marketu i kupić od razu kształtnik/listwę/karnisz aluminiowy - z niego dorobisz odpowiedniej długości listwy montażowe. Siłownik zamka należy umieścić odpowiednio blisko skraju drzwi - ja dałem go za mocno w środek i tapicerka ocierała o ramię i za duży opór unieruchamiał zamek.

Kable z oryginalnego zamka jak będziesz z przodu przeciągać przez drzwi i dedykowany łącznik to polecam od razu poprzecinać i przeciągać pojedynczo - zaoszczędzisz sporo czasu.

W puszczce bezpieczników masz pewnie puste miejsce na centralny zamek - stamtąd wziąłem + zasilania, masę mam gdzieś na karoserii - do testów przy montażu polecam gniazdo zapaliniczki (pamiętaj, że w niektórych wtykach jest bezpiecznik, który jest za słaby na centralny)

Rozważ przeciągnięcie dodatkowego kabla przez przednie drzwi - może najdzie Cię fantazja do montażu podgrzewanych lusterek - będzie łatwiej.

Mi montaż zajął 1,5 soboty, ale nie podłączałem kierunkowskazów, syreny itp - tylko sterowanie zamka.

powodzenia!

Niedawno kupiłem sunny HB mam seryjny centralny zamek (niestety nie działał)

po rozebraniu zauważyłem że 2 elementy (chyba kondensatory) są urwane i mam wypaloną ścieżkę podejrzewam że nie ma sensu naprawiać płytki i stąd moje pytanko:

-czy sama płytka (sterownik) podejdzie z innych modeli ?? szukałem na allegro i niestety nie znalazłem

-może lepiej to zastąpić jakimś innym sterownikiem centralnego??

Może mi ktoś powiedzieć jak przetestować siłowniki bez rozbierania gdyby się zdarzyło że są uszkodzone wtedy kupie cały alarm

Dokładnie chodzi mi czy można podać napięcie tak żeby się zamykały i otwierały

• 2 tygodnie później...
a gdzie miałeś urwane te ścieżki? w module? jeżeli tak to gdzie on jest bo ja nie mogę nigdzie znaleźć

U mnie sterownik centralnego jest w drzwiach kierowcy (tak gdzie guzik do zamykania i otwierania od środka)

Gość marioneta92

dziękuje kolego, chciałem sam zakładać, ale dzwoniłem do znajomego, powiedział że założy, więc niech się męczy chłopak ale jeszcze raz dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...