Gość irkmaan Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Witam! Czy orientuje się ktoś może jakie parametry ma przegub wewnętrzny prawej półosi w n15 (1997, sedan, bez abs)? Chodzi mi o liczbę frezów wewnętrznych i zewnętrznych Muszę to badziewie wymienić, a szanowne aso wycenia to na 1200 + 200 osłona :-/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tusiek Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 Witam Poruszam ten temat gdyż coś mi sie stało z owym przegubem wew. bo przy ruszaniu wali jak by ktos tam siedzial i mlotkiem uderzal o rame no ale fakt faktem a mi wali.. mechanik zlokalizowal odglos ze to ten przegub od strony skrzyni ... pytanie brzmi.. ile i czy sa zamienniki... i czy cos da sie z tym innego zrobic.. a i jeszcze jeden problem a chodzi mi o prowadnice na przednich kolach znaczy sie od hamulcow.. bo podobno (jak twierdzi mechanik) sie jakos wytarly i sa luzy na prowadnicach i mi halasuje... co slysze... na wlasne uszy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomtom1 Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 co do prowadnic w hamulcach to najpierw spróbuj przesmarować gestym smarem, np grafitowym. mialem to samo, tez sie tłukły niesamowicie, a po posmarowaniu cisza zupełna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.