Gość rycerek Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Mam problem , kiedy zapal,m światła drogowe (krótkie ) na tablicy rozdzielczej podświetla mi się kontrolka świateł długich, czasami też jadąc na krótkich jeden reflektor świeci długim . Co może być przyczyną takiego zwarcia dzięki za porady i dziękuje wszyystkim którzy mi wczoraj pomogli apropo wymiany płytki odpowiedzialnej za nawiew w autku pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jumper Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 tak w kwestji wyjasnienia swiatla drogowe sa to swiatla (dlugie) natomiast swiatla mijania to (krotkie). Moze problem z nasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Co może być przyczyną takiego zwarcia Sprawdź wtyczkę przy żarówce H4, czy nie przypalona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blufut Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Masz prawdopodbnie uszkodzoną kostkę przy żarówce. Ja mam taki problem z lewym reflektorem. Jeśli wtyczka się poluzuje i reflektor nie będzie świecił to na tablizy rozdzielczej świecą mi się długie. Po dociśnięciu kostki wszystko wraca do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wieko Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 przepalona kostkak żarówki... przerabiałem to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rycerek Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 faktycznie pochrzaniło mi się z nazewnictwem świateł długich i krótkich ale to z wściekłości że nie mogę tego zrobić dzięki za rady i idę sprawdzić kostkę co ja bym zrobił gdyby nie wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binladen Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 miałem to samo , kostka przy lampie zaśniedziała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rycerek Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 A gdzie w Wawie lub okolicach można kupić taką kostkę bo dzwoniłem po różnych sklepach i coś nie mogę jej zlokalizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 A gdzie w Wawie lub okolicach można kupić taką kostkę bo dzwoniłem po różnych sklepach i coś nie mogę jej zlokalizować To w stolicy nie ma sklepów z częściami do np. 125p, czy flagowego malucha? Ma być wtyczka do żarówki H4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitram Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 to ja napisze taka ciekawostkę, znalazłem w kilku postach informacje iż w Almerce jest taki układ, że jak sie przepali żarówka to zapala sie kontrolka długich świateł. Ja jeździłem z przepalona żarówka i nic m sie nie zapalało :/ Stąd pytanie czy po np odpięciu jednej kostki układ ten powinien zadziałać i powinna sie zapalić kontrolka świateł drogowych. U mnie to nie działa. Mże ja nie mam tego układu.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 U mnie to nie działa. Mże ja nie mam tego układu.......... Nie ma czegoś takiego, żadna almera N15 nie ma takiej sygnalizacji przepalenia żarówki. Ja raz na miesiąc sprawdzam wszystkie żarówki w aucie - zewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 znalazłem w kilku postach informacje iż w Almerce jest taki układ, że jak sie przepali żarówka to zapala sie kontrolka długich świateł. Często się tak dzieje jak nastąpi zwarcie w przepalonej wtyczce H4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitram Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 acha,a myślałem że to jakaś sygnalizacja przepalonej żarówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi