Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Światła krótkie a jednak długie?

Gość rycerek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem , kiedy zapal,m światła drogowe (krótkie ) na tablicy rozdzielczej podświetla mi się kontrolka świateł długich, czasami też jadąc na krótkich jeden reflektor świeci długim .

Co może być przyczyną takiego zwarcia

dzięki za porady i dziękuje wszyystkim którzy mi wczoraj pomogli apropo wymiany płytki odpowiedzialnej za nawiew w autku

pozdrawiam

Masz prawdopodbnie uszkodzoną kostkę przy żarówce. Ja mam taki problem z lewym reflektorem. Jeśli wtyczka się poluzuje i reflektor nie będzie świecił to na tablizy rozdzielczej świecą mi się długie. Po dociśnięciu kostki wszystko wraca do normy.

faktycznie pochrzaniło mi się z nazewnictwem świateł długich i krótkich :D ale to z wściekłości że nie mogę tego zrobić

dzięki za rady i idę sprawdzić kostkę

co ja bym zrobił gdyby nie wy

A gdzie w Wawie lub okolicach można kupić taką kostkę bo dzwoniłem po różnych sklepach i coś nie mogę jej zlokalizować

To w stolicy nie ma sklepów z częściami do np. 125p, czy flagowego malucha? Ma być wtyczka do żarówki H4.

• 4 miesiące temu...

to ja napisze taka ciekawostkę, znalazłem w kilku postach informacje iż w Almerce jest taki układ, że jak sie przepali żarówka to zapala sie kontrolka długich świateł. Ja jeździłem z przepalona żarówka i nic m sie nie zapalało :/ Stąd pytanie czy po np odpięciu jednej kostki układ ten powinien zadziałać i powinna sie zapalić kontrolka świateł drogowych. U mnie to nie działa. Mże ja nie mam tego układu..........

U mnie to nie działa. Mże ja nie mam tego układu..........

Nie ma czegoś takiego, żadna almera N15 nie ma takiej sygnalizacji przepalenia żarówki. Ja raz na miesiąc sprawdzam wszystkie żarówki w aucie - zewnętrzne.

znalazłem w kilku postach informacje iż w Almerce jest taki układ, że jak sie przepali żarówka to zapala sie kontrolka długich świateł.

Często się tak dzieje jak nastąpi zwarcie w przepalonej wtyczce H4