Gość gregke Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Cześć, w mojej almerze zazwyczaj wszystko w porządku ale od jakiegoś czasu (chyba z miesiąc) centralny zamek lubi się sam zamykać. Zazwyczaj kiedy jest zimno (ale nie jest to regułą), po otworzeniu samochodu gdy trzasnę drzwiami centralny sam się zamknie. Na razie jest mi do śmiechu, ale jak kiedyś zapomnę o kluczykach zostawionych w środku to już będzie gorzej.... Jeżeli ktoś miał coś podobnego to proszę o radę gdzie szukać? Pewnie i tak bez wizyty u elektryka się nie obejdzie, ale nie znam zaufanego w trójmieście, a całego centralnego nie będę wymieniał Pozdrawiam, Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość klajgus Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 wiem ze taki problem już był poruszany na forum, jednak na szybko nie udało mi sie go znaleźć, wiec poszukaj porządnie, a znajdziesz rozwiązanie swojego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extradd Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Hmmm.... ja jak montowałem alarm to też miałem taki sam problem.Przyczyną był przewód w centralce który leci od czujników drzwi i musi cały czas podawać masę by centralny działał jak należy.Czyli u Ciebie na tym przewodzie brakuje czasami masy więc przyczyny poszukaj w włącznikach drzwiowych i jak zlokalizujesz ten przewód (chyba czerwony z białym paskiem) to zapodaj mu mase i sprawdź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mind Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Zamek master sterujący resztą zamków w drzwiach kierowcy może być uszkodzony. Można próbować wyczyścić albo kupić nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitram Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 w N15 są obu przednich drzwiach mastery, przynajmniej ja tak mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawq96 Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Witam mam podobnie tylko ze u mnie sam sie otwiera i tez na bardzo to nie wiem jak podajsc do tego,..... moze gdzies sie "zwarcie" robi? zauwazylem ze czesto otwieral sie kiedy bylo gorąco... i dziwi mnie to... podobno sa jakies czujniki ciepla w instalacji c. zamka... czy to moze miec wplyw na to co sie dzieje z zamkiem? i po co wogle one sa? slawq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mind Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Tak to prawda centralne czasami wariują od upałów lub skrajnego zimna. Żadnych czujników temperatury w centralnych zamkach jednak nie ma, chyba że pneumatycznych. Ponawiam poradę - sprawdzić działanie masterów - tam są styki, które reagując na zamknięcie lub otwarcie sterują pozostałymi zamkami. Może być tak że po zamknięciu (nawet z pilota) master da sygnał do centralki i otwiera samochód. Podobnie może być z zamykaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwl Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Rozbierasz drzwi, sprawdzasz jak ciezko chodza ciegna te od klamki do zamka, smarujesz, regulujesz i poprawia sie. Najczesciej wlasnie to jest powodem, silownik nie ma sily dokladnie otworzyc/zamknac klamki i to normalny efekt. Niestety silowniki tez maja swa zywotnosc. Jesli masz oryginalny centralny zamek, przejrzyj prawe i lewe przednie drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gregke Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Witam, dzięki za podpowiedzi Widzę, że i tak bez elektryka się nie obejdzie, ale przynajmniej mogę mu podpowiedzieć gdzie powinien zacząć szukać, żeby nie rozbierał od razu całości Jak będzie gotowe postaram się umieścić info co było nie tak Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jumper Opublikowano 17 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 U mnie tez sie pojawia ten sam problem od czasu do czasu same drzwi sie zamykaja juz raz zaczasnolem kluczyki, iwec chyba bede musial rozebraz przednie drzwi zobaczymy co z tego wyjdzie tym bardziej ze jeszcze tego nie robilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi