Gość Wacław Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Czy ktoś wie jak podciągną dośc dużo llinkę do hamuca ręcznego w P12 kombi bo już kilku majstrów rozłożyło ręce a hamulec mi nie trzyma i z górki się by stoczył . Poza tym pomrukuje jak stoi z górki na ręcznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 jak podciągną dośc dużo llinkę do hamuca ręcznego w P12 Jak czy gdzie? Jeśli gdzie, to trzeba wyjąć tę konsolkę do której oryginalnie mocuje się zestaw na telefon, po prawej stronie dźwigni ręcznego, ujrzysz regulację. No jeśli ta regulacja nic nie daje to już grubszy temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wacław Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Dzięki w poniedziałek spróbuję zrobic tak jak piszesz a jakby to niewiele dało to ta grubsza sprawa - jak to rozumiec. [ Dodano: Pią 30 Lis, 2007 14:27 ] Po regulacji śrubki przy dźwigni ręcznego wreszcie mam hamulec. Dziekuję za radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kombiaczek Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Ja ma inny problem. Chyba ten powazniejszy. Reczny trzyma dobrze ne jedno koło, lewe, prawe trzyma o ponad 60% słabiej. Jak to naprawić? Hamulec nozny trzyma jak żyleta i do tego zadnych róznic w sile hamowania pomiedzy stronami. Prosze o radę P12 - kombi 2002 - 2,2 126 KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Może jedna z linek się wyciągła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kombiaczek Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Jak to sprawdzić w domowych warunkach? Tzn nie jeżdżąc do serwisu? czyli w garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wacław Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 B12 pisałeś że jeżeli objawy opisane w pierwszym poście nie miną po naciągnięciu linki - co uczyniłem - to może to być grubsza sprawa. Naciągnąłem linkę przy dźwigni hamulca ręcznego ale to niewiele pomogło , hamulca prawie nie ma a jak sie go na maksa zaciągnie to auto z górki się ztacza i pomrukuje. Mam juz trochę starte klocki ( mechanik mówił że jeszcz10 000 na nich przejadę) czy to może być wina tego że hamulec nie trzyma a jak nie to co dalej sprawdzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Mam juz trochę starte klocki To nie ma znaczenia. Mechanizm w zacisku ma działać. Widzę dwie możliwe przyczyny - zapieczona linka w pancerzu. Odłącz z zacisku i sprawdź czy chodzi gdy mieszasz dźwignią. Niedziałający mechanizm w zacisku. Hamulec zasadniczy nie ma tu nic do rzeczy. Odłącz linkę, zsuń zacisk z klocków i sprawdź czy przy poruszaniu dźwigienką od linki tłoczek się wysuwa, ma być jakieś 2 - 3 mm. Jeśli to wszystko według ciebie jest OK, to poluzuj całkowicie ręczny pod dźwignią, podpompuj kilkakrotnie pedał i wyreguluj ponownie. Może pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wacław Opublikowano 13 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 B12 na razie dziękuję sprubuje w najblizszym czasie zrobić to co radzisz i napiszę czy pomogło . Na razie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bakus Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Ja mam to samo pytanko tylko odnośnie P11.144, gdzie i jak podciągnąć ręczny ? Trzyma jako tako ale ze stromej górki stoczy się napewno :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Co prawda mam p11, ale mechanizm podobny. Czy jest możliwość, że gdy za bardzo podkręce śrubke, to klocki będą mi blokować przy spuszczonym ręcznym? Czasami mam wrażenie, że coś gdzieś delikatnie hamuje, a do tego auto zaczęło dużo palić. Zastanawiam się czy to może przez blokujący ręczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darziel2 Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Witam podczepię się pod temat aby nie zakładac nowego Może mi cos podpowiecie w mojej P12 1,8 mam problem z hamulcem recznym i zasadniczym. Mianowicie tylne lewe koło podczas badania technicznego na recznym i zasadniczym hamulcu o 40% słabiej hamuje od prawego koła. Co może byc przyczyną oraz jak to naprawic, proszę o radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 5 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Witam podczepię się pod temat aby nie zakładac nowego Może mi cos podpowiecie w mojej P12 1,8 mam problem z hamulcem recznym i zasadniczym. Mianowicie tylne lewe koło podczas badania technicznego na recznym i zasadniczym hamulcu o 40% słabiej hamuje od prawego koła. Co może byc przyczyną oraz jak to naprawic, proszę o radę Ale i tak założyłeś, więc teraz już chyba czytasz tutaj? http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/91694-hamulec/?do=findComment&comment=940293 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi