Gość Someone Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Witam. Moja nażeczona posiada Micrę 99' 1.0. Samochodzik ten zawsze był bezawaryjny - do dzisiaj. Kilka minut temu próbowałem ją odpalić (zawsze odpalała błyskawicznie, jak nowy samochod, lato czy zima - nie ma znaczenia), odpaliła na jakąś sekunde po czym zgasła i kontrolka engine check zaczęła mrugać i zgasła dopiero po wyjęciu kluczyków ze stacyjki. Teraz juz nie mruga tylko świeci się cały czas. Samochód nie odpala. Mnie to wygląda tak jakby nie podawało paliwa. Odgłosy wydają sie podobne do tych normalnych przy odpalaniu. Może pompa paliwa? Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CichyBart Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Przy pierwszym przekręceniu zapalą się kontrolki i wsłuchaj się, czy słychać lekki szum z przodu (wyłącz wiatraczki) - jeśli jest szum, to pompa paliwa chodzi. Znajomemu p11 gasła i podobnie się zachowywała, gdy nie miał płynu w chłodnicy... wątpię, żeby to było, to, ale też warto sprawdzić... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Someone Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Przy pierwszym przekręceniu zapalą się kontrolki i wsłuchaj się, czy słychać lekki szum z przodu (wyłącz wiatraczki) - jeśli jest szum, to pompa paliwa chodzi. Znajomemu p11 gasła i podobnie się zachowywała, gdy nie miał płynu w chłodnicy... wątpię, żeby to było, to, ale też warto sprawdzić... Pozdrawiam Jest szum tak jak zwykle. Moze to immobilizer? Jak go zresetowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Someone, założyłeś identyczny temat w dziale micra. Zdecyduj się i usuń któryś, zanim moderatorzy usuną Ci oba... Sprawdź bezpieczniki pod maską (w skrzynce przed akumulatorem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CichyBart Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Nie wiem, czy u Ciebie tak jest... powinna być gdzieś czerwona dioda od NATS(? jest u Ciebie to...?). Po przekręceniu kluczyka powinna przestać świecić (błyskać). Jeśli przestaje, to immo raczej jest ok. Jeśli immo, to zobacz drugim kluczykiem też... reset... nie wiem niestety. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Someone Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Someone, założyłeś identyczny temat w dziale micra. Zdecyduj się i usuń któryś, zanim moderatorzy usuną Ci oba...Sprawdź bezpieczniki pod maską (w skrzynce przed akumulatorem). Jak usunac topic? Troszke to smieszne ale nie potrafie otworzyc tej skrzyneczki. Jak uzywam sily to mam wrazenie ze ja zaraz urwe. Zdradzisz mi sekret jak to otworzyc? W srodku samochodu (pod kierownica) tez sa bezpieczniki. [ Dodano: Pon 26 Lis, 2007 15:39 ] Nie wiem, czy u Ciebie tak jest... powinna być gdzieś czerwona dioda od NATS(? jest u Ciebie to...?). Po przekręceniu kluczyka powinna przestać świecić (błyskać). Jeśli przestaje, to immo raczej jest ok. Jeśli immo, to zobacz drugim kluczykiem też... reset... nie wiem niestety. Pozdr. Tak jest dioda. Gasnie zaraz po przekreceniu kluczyka (obu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CichyBart Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Czyli immo jest na moje oko ok i tym się nie martw. Po tej stronie nie leży wina... niestety, mimo chęci, nie jestem w stanie pomóc... Moja p11 ma u mnie 4tyg., to mój pierwszy samochód. Powodzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Zdradzisz mi sekret jak to otworzyc?Obejrzeć - tam są zapinki z boków - odhaczyć z zapinek i do góry... oczywiście samo wieczko . [ Dodano: Pon 26 Lis, 2007 22:59 ] Jak usunac topic?Wyedytować pierwszy post i ustawić mu czas ważności na 1 dzień (wygaśnie za 1 Dni). po 24 godzinach już nie będzie całego topicu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Someone Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 W jaki sposob moge otworzyc skrzyneczke od bezpiecznikow? Niestety nie potrafie tego zrobic bez wyrwania jej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Na zdjęciu, które przytoczyłeś widać takie "uszy" z lewej o prawej strony skrzynki. Obejrzyj je dokładnie, jeśli dobrze pamiętam, wystarczy je odciągnąć na boki i pociągnąć wieczko do góry, jeśli źle, to trzeba coś wcisnąć płaskim śrubokrętem przy tych uszach. Jak im się przyjrzysz powinieneś dojść co i jak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Someone Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Na zdjęciu, które przytoczyłeś widać takie "uszy" z lewej o prawej strony skrzynki. Obejrzyj je dokładnie, jeśli dobrze pamiętam, wystarczy je odciągnąć na boki i pociągnąć wieczko do góry, jeśli źle, to trzeba coś wcisnąć płaskim śrubokrętem przy tych uszach. Jak im się przyjrzysz powinieneś dojść co i jak . Jesli przyjrzysz sie blizej zdjeciu to zauwazysz ze juz probowalem. No, nic, jutro sprubuje raz jeszcze. W srodku (pod kierownica) bezpieczniki mam juz sprawdzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 I jak udało się w końcu otworzyć skrzynkę (żeby nie powiedzieć puszkę Pandory )? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi