Gość radziok24 Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Witam, domyślam się, że pokrętła sterujące nawiewem w K11 po lifcie są podświetlane, u mnie najwyraźniej wszystkie żarówki skończyły swój żywot, stąd moje pytanie jak je wymienić, czy trzeba wytargać cały panel z konsoli środkowej, czy wystarczy zdjąć pokrętła i można to zrobić od przodu, Tych co z tym działali proszę o odpowiedź jak to rozmontować i jakie żarówki tam podchodzą, zamieszczam fotkę o jaki panel mi chodzi, pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość po_co_mi_nick Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Przeczytaj najpierw to: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...ighlight=nawiew później to: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...pod%B6wietlenie i wszystko powinno być jasne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radziok24 Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 ok dzięki za zapodanie tematów, czytałem wcześniej jakiś ale zastanawiało mnie właśnie to odklejanie przedniej części panelu, czyli wychodzi że to co zaznaczyłem na zdjęciu poniżej to jest jedna z żarówek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sasanki Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Witam! a ktoś może powiedziec jaki typ zarówek tam siedzi do podswietlania konsoli srodkowej (reg.nawiewu i ogrzewania) wlasnie mi sie dzis zjarała zarówka a nie wiem jakie kupic zeby odrazu wymienic jak bede miał to na dloni w tych zapodanych linkach pisze cos o zarowkach od postojowek...w5w nie beda za mocne?? PS mam K11 2002 rok i nie mam popielniczki w konsoli...czy oprocz zapalniczki i tych srub na dole ( po bokach) cos jeszcze tzreba zdemontowac do ściagniecia tej konsoli na dół?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lasic01 Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Do sciagniecia w 99 roku byly 4 sruby, ja wlozylem w5w i swieci ok, ani tez sie specjalnie nie grzeje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sasanki Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 no i się wyjaśniło...w końcu znalazłem chwile na wymiane tych żarówek...całość operacji ok 15min...dwie śruby pod popielniczką i dwie pod pokrętłami i przy lekkiej pomocy...zsuwająć konsole do dołu (należy wyjąć pokętła i uchwyt od wlotu powietrza) i mamy wszystko na wierzchu. Nawet radyjko i zapalniczka mogą zostać... zarówki w5w (sztuk 2) i można montować ponownie aha jak komuś przyjdzie pomysł wymiany szklanych na diodowe (mnie przyszedl) :zly: to tylko i wyłącznie (białe światło - nie xenon) i walcowe rozrproszone bo efekt inaczej mierny nawet nocą ... dzięki i pozdr oczywiście dotyczy od 98-2002 K11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jabuszko Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 witam a ja mam jeszcze pytanko a jak to wyglada w mikrusie z roku 93?? moja dziewczyna takowa ma i zabieram sie za "naprawe" wnetrza wiec i wymiane wszystkich zaróweczek. cCzy napisany powyżej sposób wymiany zarówek jest dobry dla rocznika 93?? z gory dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nuri Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Próbowałem tej operacji dziś (demontaż konsoli środkowej w celu wymieny żarówek), ale się nie udało bo co z tego, że zdjąłem panel (mam po 2000, więc srebrny) jak potem nie ma jak się dostać do tych żarówek - odkręciłem 4 wkręty, które mocują ten właściwy panel z pokrętłami, ale nie byłem w stanie go wyjąć tak żeby mieć "na wierzchu" jego tylną ściankę, gdzie pewnie są te żarówki w oprawkach. Czy Wy to wymieniacie jakoś bez wyciągania tego panela z pokrętłami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Czy Wy to wymieniacie jakoś bez wyciągania tego panela z pokrętłami? pokrętła trzeba zdjąć - wyciągnąć. odkręcić śruby jak dobrze pamiętam to 4 sztuki są ( w okolicy popielniczki oraz we wnęce radia ) wyszarpnąc panel z wyczuciem i jak panel nawiewu będzie widoczny to podważyć plastikową osłonke z rysuneczkami i tam sa 2 żarówki W5W . skąłdamy odwrotnie -spokojnie ta folia przyklei się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.