Gość lukas1977 Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Dziś buchneli mi z tyłu tablice rejestracyjną i znowu 90 zeta do tyłu. W związku z tym, że i tak będę musiał zamontować nowe chciałem zapytać jakie macie sposoby zabezpieczania się przed takimi przypadkami. Swoją drogą oby temu skurkowańcowi ręce odpadły :< Pozdrawiam Lukas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Dziś buchneli mi z tyłu tablice rejestracyjną i znowu 90 zeta do tyłu. W związku z tym, że i tak będę musiał zamontować nowe chciałem zapytać jakie macie sposoby zabezpieczania się przed takimi przypadkami. Swoją drogą oby temu skurkowańcowi ręce odpadły :< Pozdrawiam Lukas witaj mam nadzieje ze poleciales na policje i zglosiles kradziez tablic - inaczej mozesz miec nieprzyjemnosci. jakie najlepsze? widzialem podklejanie ramki i tablicy klejami - poxylina, ale watpie czy to duzo daje. najlepiej znalezc wkrety na "gwiazdki" nie imbusy tylko na gwiazdki, z pol okraglymi glowkami (obcegami nie mozna odkrecic) albo po prostu przynitowac (najprostrze i najskuteeczniejsze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość uciu Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Polecam przynitować jak masz kogoś z nitownicą. ps. gdzie ukradkii Ci te tablice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas1977 Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 @ Ex Na policji zgłosiłem zaraz po zdarzeniu... niestety biurokracja mnie powaliła mimo spisania protokołu zaświadczenie dostane jutro lub nawet dopiero w poniedziałek :/ , a to mi zdaje sie jest potrzebne do urzędu. @Uciu Mickiewicza koło Tesco, tam kradną wszystko, wystarczy ze zaparkujesz w mniej widocznym miejscu . Miło zresztą widzieć kogoś znajomego z M-ic, my sie chyba znamy z forum od Cześka (AO) A tak poza tym myślę że zanituje te nowe blachy. Tylko że wtedy jak urwie to już z blachą Pozdrawiam Lukas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeswirus Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 To nie jeździjcie do Tesco tylko do Reala. Ewentualnie do Katowic do Silesia City Center :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 lukas1977, u nas kradna tablice, a pozniej mozna zobaczyc na najblizszej stacji wiszace zdjecie innego auta z naszymi blachami- jako poszukiwany za nieplacenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas1977 Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 Po wczorajszym incydencie dziś załatwiałem blachy. Są dwa wyjścia, a w Katowicach - tam mam zarejestrowane auto, wygląda to tak: 1) Decydujemy się tylko na dorobienie tablic - miałem stare (wiec muszę dorobić dwie nowe) z gwiazdkami zamiast flagi koszt ~ 94 zł 2) Decydujemy się na zmianę wszystkiego łącznie z papierami - 170 zł + koszty związane z zmianą zapisów u ubezpieczyciela OC. W przypadku pierwszej opcji wypełnienie ankiety i opłacenie rachunku zajęło mi kilkanaście min. Odbiór w następnym tygodniu (nie wymagają zaświadczenia od Policji) jednak warto je mieć jak by później do nas ktoś wychodził z roszczeniami. Tak więc obmyślam teraz niecny plan utrudnienia życia amatorom tablic :diabel2: Pozdrowionka Lukas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość uciu Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 ....my sie chyba znamy z forum od Cześka (AO) :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawcior Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 ja przykrrecilem na 3 sruby te tablice do blachy..i sie trzymaja..poki co nie probowali zwinac.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 ja mam nity .... chyba po 3 albo 4 na jedna tablice :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Wystarczą śruby i to pewnie nawet na śrubokręt krzyżakowy. Złodziejom tablic nie chodzi przecież o to, aby zwinąć konkretne tablice, ale o to, by zwinąć jakiekolwiek (być może wolą stare lub nowe?). Jeśli będą mieli do wyboru wyłamać plastik i lekko wyciągnąć blachy, albo najpierw wykręcać wkręty, to zwiną z auta obok... o ile jakieś będzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi