Gość Mefisto Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 Panowie Mam Pytanie Przeszukałem całe forum i znieznalazłem odpowiedzi co zrobić z moim ogrzewaniem Mianowicie mam 2 problemy - jeden to taki iż niemam podswietlenia -tam są jakieś żarówki lutowane czy wkładane ?? jak to wogule rozkręcić i wyciągnąć bo jak sciągnołem kokpit i odkreciłem te 4 sróby to cośgo tam trzymało a niechce czegoś urwać Drugi problem to taki iż ogrzewanie działa tylko na 4 biegu a na reszcie nie - co jest tego powodem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rz Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 zaczerpniete z FAQ 100nx squadu: 4. Nie działa mi 1 do 3 bieg dmuchawy, 4-ty działa. Co robić? Spowodowane jest to przepaleniem płytki oporowej, temat na forum wałkowany wielokrotnie. Rozwiązanie - wymontować płytkę i dać elektronikowi do polutowania. rozwiazanie: http://www.autocentrum.pl/nissanclub/serwi...y_dmuchawa.html ps. cos slabo szukales i tutaj i na 100nxsquadzie pzdr rz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jimmy018 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Witam, mam pytanie co do tej płytki, ponieważ mam to samo ze chodzi wyłacznie ogrewanie na 4 biegu, z tym ze ja przesiedziałem cały wieczór z kolga nad znalezieniem tej płytki i jej nie znalazłem. Za schowkiem jest miejsce na ta płytke tam gdzie powinna byc chłodzona przez wentylatror ale jej tam nie ma i jest fabrycznie zaslepione tak ze trzeba by wycinać. Był bym wdzieczny za podpowiedz gdzie sie to moze znajdowac. Druga rzecza jest to że gdy właczam nawiew na 1 bieg cos sie załącza poprzez stukniecie w gazniku... nie wiem co to , myslałem ze to podnoszenie obrotów przy obciażeniu alternatora przy uzyciu pradu, bo obroty minimalnie wzrastaja po przełączeniu na 1 bieg wentylatora. z góry dzięki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jam Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 plytka jest od spodu schowka schowek zostawiasz zamkniety kladziesz sie na podlodze i widzisz 2 srubki odkrecasz i masz plytke w rece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jimmy018 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Sprawdziłem i nie posiadam tej płytki, brakuje jej , juz kiedyś zwróciłem uwage na to miejsce bo tamtędy wieje zimnym powietrzem pasażerowi po nogach ;/, tylko po co to ktoś wymontował to nie wiem, gorzej ze nie moge znaleśc kabli do tego ;/, mozna takie cos zrobić samemu, albo u elektronika? bo wydaje mi sie ze ciezko bedzie zdobyc ta płytke od 100nx-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jam Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 widocznie sie zepsula i chcial ktos naprawic i mu nie wyszlo albo uszkodzil jeszcze bardziej i stwierdzil ze skoro i tak dziala na 4 predkosci to nei ma sensu wkladac bo auto bedzie bez niej lzejsze = szybsze z tego co wiem to plytka jest identyczna jak od sunnego n14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 wydaje mi sie ze ciezko bedzie zdobyc ta płytke od 100nx-a Nie sądzę żeby było ciężko. Podjedź gdzieś na szrot w Twojej okolicy i poszukaj w jakimś Sunniaku N14 lub Primerze P10 i przypasuj. Powinno pasować. A jak nie to poszukaj na allegro lub na 100NX Squadzie czy ktoś sprzedaje Setę na części i kup tylko płytkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jimmy018 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Ok dzięki za info , bede szukał przez neta bo u mnie na szrotach porażka nikt nigdy nissana nie złomował (RE5PECT) widocznie sie nie psują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sergio Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Ok dzięki za info , bede szukał przez neta bo u mnie na szrotach porażka nikt nigdy nissana nie złomował (RE5PECT) widocznie sie nie psują witam mam taki sam problem myslalem ze to wina przelacznika wiec cieszylem sie ze wodole dziala tylko ze troche zaglosno na 4... o jakies plytce nie mialem pojecia. jak bys juz zrobil ten nawiew to napisz o co chodzilo i moze jakas instrukcje krotka o tej napawie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Misiek_nx Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 a czy awaria płytki płytki może być powodem nie działania nawiewu tylko i wyłącznie na 1 biegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mushroom Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 a czy awaria płytki płytki może być powodem nie działania nawiewu tylko i wyłącznie na 1 biegu? Tak. Ja tak miałem i była to płytka. U mnie się ten problem powtarza co jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość willi Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 posiadam taką płytkę jak by co to pisajcie na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mushroom Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Wystarczy lutownica i trochę umiejętności, chwila i płytak działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daweorn Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Jeśli chodzi o płytki elektryczne to zwyczajną rzeczą jest utlenianie się metali... cyna też do nich należy. Po prostu zimny lut się robi i traci swoje własności przewodnictwa prądu... trzeba zdjąć lutownicą te luty, wrzucić nowe i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jam Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 szkoda ze mi sie cala plytka utlenila lakier czesciami z niej poodpadal i nawt gdyby luty byly ok to i tak sciezek nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daweorn Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Więc problem z innej beczki... masakra jednym słowem poszukaj w jakiś rozbitkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi