Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

!!! --- Spryskiwacz nie działa --- !!!

Gość RafD

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Almerowiczów,

nie najeżdżajcie na mnie od razu, że temat był wałkowany 100 razy, ale przed przystąpieniem do napisania tego posta przeprowadziłem dokładną analizę zgodnie z wieloma wypowiedziami na tym forum. Oto moje wyniki badań:

PROBLEM: na przyciśnięcie dźwigni wycieraczek do siebie nie działa spryskiwacz oraz nie włączają się wycieraczki

- wszystkie bezpieczniki (pod kierownicą) na pierwszy rzut oka są OK (konkretnie nie wiem, który bezpiecznik odpowiada za pompkę spryskiwacza dlatego sprawdziłem wszystkie),

- wycieraczki same w sobie działają,

- dotarłem do pompki spryskiwacza, jest sprawna (zasiliłem ją wprost z akumulatora),

- na przysiśnięcie dźwigni wycieraczek nie ma napięcia na kostce, która wchodzi do pompki spryskiwacza (była podłączona do testów żaróweczka - nie świeci się),

- użyłem WD-40 i psiknąłem w okolice dźwigni wycieraczek zgodnie z sugestią, że może styki są brudne

EFEKT: spryskiwacz nadal nie działa

Czy macie jakieś dalsze przemyślenia ? Czy jest bezpiecznik, który odpowiada za spryskiwacz ? Może on na pierwszy rzut oka jest OK, ale jest "spalony" i trzeba byłoby go wymienić ?

To chyba tyle, ale jak wiecie pora roku jest taka, że bez spryskiwacza ani rusz. Może ktoś coś trafnego podpowie, bo w innym wypadku bez serwisu (wysysającego ostatnie pieniądze) się nie obędzie.

Pozdrowienia

Rafał

Uszkodzona dźwigienka załączająca spryskiwacz.

???

Jestem w stanie się do tego dostac ? Da się naprawić czy trzeba kupić nową ?

Czy, aby wymienić taki przełącznik trzeba ściagac kierownicę czy tez inny sposób na zdjęcie starego i zamontowanie nowego ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...