Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P11/WP11] Jaka butla wejdzie do kombi

Gość tomek1975
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość tomek1975

Jako były posiadacz PRIMERY P10 poleciłem mojemu bratu zakup PRIMERY P11 kombi 2.0 benzyna i przerobienie na gaz. Chodzi mi o miejsce w koło zapasowe bo gdzieś czytałem, że tam jest bardzo dużo przestrzeni i ponad 60 l się zmieści(nawet nie wiem czy takie są). Jak ktoś może to jakieś zdjęcie tej wnęki pod wykładziną by się przydało.

Pozdrawiam.

Ja mam w sedanie 48 litrów, gazu wchodzi około 40 litrów, większa już by chyba troche podnosiła podłogę w kufrze, wnęki na koło chyba w sedanie i kombi są takie same. Są zdaje się 60 toroidalne, bo z tego co się orientuję to gdzieś w audi 80 b4 taką widziałem, ale tam wnęka na koło jest taka wielka jak drugi kufer :)

• 2 lata później...

Odgrzeje kotleta,ale mógłby ktoś jeszcze potwierdzic iż do sedana zmieści się butla 48 l ?? Gdyż niechce wprowadzić mojego gazownika w błąd. :)

Edytowane przez Tony212

ano ;) w kombi jest jeszcze dodatkowe korytko jako klapa od zapasu,

wow :D no to niezły wynik :) u mnie jeżeli wejdzie 48l będe w pełni zadowolony :) Bo jednak 42 l (36 l pojemności) to odrobinę za mało ;/

62L podgięty pływak i wchodzi jakieś 60 literków, a zawór nie odbija i na stacji zawsze mówię, że tak jest to facio wie, że jak pompa zaczyna zwalniać to chyba jest już OK i zawsze zdziwienie, TYLE wchodzi ;))

• 2 miesiące temu...

rozumiem że p11 a p12 to nie będzie wielkiej różnicy? jutro gazuję i trochę zdziwiłem się gdy zaproponowano mi 47L, myślałem że wejdzie większa, z tym że chcę zostawić sobie ten schowek pod klapą (genial ;)). ma ktoś p12 kombi z wiekszą butlą>

a po co Ci ten schowek?? dookoła poukładasz trójkąt klucze i takie tam a i tak będziesz miał koło zapasowe w bagażniku, a jazda ponad 500km na LPG na jednym zbiorniku bezcenne

lubię mieć poukładane :) schowek bardzo mi się przydaje, więc z 60L muszę zrezygnować, ciekaw jestem ile by się dało na max wcisnąć pod schowek, bo 47L napewno ale chyba jest coś pośredniego?

jasne że nie problem, ale zyskując jedną "wygodę" tracisz drugą, ja jednak optuje by zostać przy schowku, jak sama reklama Impali rzecze jest to fajna rzecz ;) :

vintageclassicadvertisi.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Edytowane przez KNRD

ja mam inne priorytety dużo jeżdżę w trasie także dla mnie to było ważniejsze :)

Tofu chciał zobaczyć zawór pod tą klapką, jak jest zamontowany?? ;) bo takie butle to pewnie oglądał :devil:

Tofu chciał zobaczyć zawór pod tą klapką, jak jest zamontowany?? ;) bo takie butle to pewnie oglądał :devil:

no ja też choć ja mam dalej odwrotnie i różnica u mnie może 1.5l gazu ...no ale jak zakładają to powinno być ok ...

powiedz jeszcze gdzie jest przód auta na górnym zdjęciu