Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P11/WP11] Jaka butla wejdzie do kombi

Gość tomek1975
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

czyli, masz zamontowany zbiornik, w ten sposób, że jak patrzysz na niego to zawór masz po prawej stronie??

:dribble: czyżby zbiornik do jazdy po rondzie :dribble:

dobra koledzy, proszę jaśniej, co w tym złego? bo zawsze mogę reklamować usługę ale póki co nie wiem co jest w tym montażu niezwykłego.

a sorki walnąłem się, zawór jest z przodu, widać to choćby po poprzednim zdjęciu, śruby klapki są ułożone od lewej do prawej a nie góra dół. sprawdziłem w aucie, fotka jest przekręcona, zawór jest jakby na godzinie dwunastej :)

ale proszę o odpowiedz tak z czystej ciekawości, co by było złego gdyby zawór butli był po lewe/prawej?

no to źle napisałeś to jest tak ze z bagażnika patrzysz to nie widać tarczy jak wleżiesz do auta i odsłonisz fotele to widać zegar jak tak jest to znaczy że jest ok jak masz zawór na bokach albo go widać z bagażnika to kupa ,,,

dobra koledzy, proszę jaśniej, co w tym złego? bo zawsze mogę reklamować usługę ale póki co nie wiem co jest w tym montażu niezwykłego.

a sorki walnąłem się, zawór jest z przodu, widać to choćby po poprzednim zdjęciu, śruby klapki są ułożone od lewej do prawej a nie góra dół. sprawdziłem w aucie, fotka jest przekręcona, zawór jest jakby na godzinie dwunastej :)

ale proszę o odpowiedz tak z czystej ciekawości, co by było złego gdyby zawór butli był po lewe/prawej?

też patrzyłem na 2 zdjęcia i wydawało mi się, że własnie coś pomyliłeś, z tym przodem auta, ale jak to mówią klient nasz pan jak mówi tak to tak pewnie jest :rolleyes:

jak masz zawór od strony siedzeń to znaczy, że masz butlę założoną do jazdy na wstecznym, gaz w butli jest w stanie ciekłym jak woda, i teraz jak weżmiesz sobie miskę z wodą i postawisz w samochodzie a pobór wody zamontujesz od przodu tak jak w twoim przypadku, to do czasu jak miska jest pełna, nie będzie problemu z poborem, gorzej jak zaczniesz tę wodę popijać i będzie jej coraz mniej to w momencie przyspieszania cała woda idzie do tyłu miski a Tobie właśnie zachciało się pić i niestety rurka jest odkryta i niekoniecznie może Ci się to udać,

wiadomo, że w butli jest ciśnienie i aż takiego extremalnego przypadku nie będzie ale nie uda się w normalny sposób wyjeździć całego gazu, mi po przełożeniu wchodzi więcej, tzn. nie muszę zwalniać aby wyjeździć gaz, tak jak to było poprzednio,

Dzięki koledzy za zwrócenie uwagi. Poczytałem trochę na ten temat, okazuje się że praktycznie wszyscy gazownicy tak zakładają butle (tj. zaworem do przodu). Wkrótce jadę na pierwszy przegląd instalki to poproszę o przełożenie, ale z tego co czytałem to nie chcą gazownicy przekładać tych butli bo twierdzą że tak jest dobrze.

Edytowane przez KNRD

dlatego dla nich jest dobrze bo łatwiej montuje się zawór i miedź

a z tym wchodzeniem to już zgłupiałem bo na 2 gen do zera mi wchodziło 32.5 L czasem 33 a na sekw wchodziło 32 l a jak śmigałem po różnych jak nawet nie był wyśmigany do końca to 34L ... ale w wolnej chwili mam plan tam zaglądnąć ,,, i przestawić ,,

z autopsji to wygląda tak,

teraz byłem w trasie i nasza A4 lecimy sobie 150km/h i jest gitt, na liczniku przejechane już jakieś 450km czyli zaczyna się przełączanie i są 2 wyjścia albo lecimy teraz przez jakiś czas 130-140km/h albo na PB czyli wybieramy opcję 130km/h i szukamy najbliższej pompy, przed przełożeniem zbiornika wygladało to tak, że przy przejechanych ok 400km trzeba było zwalniać.

też tego nie kumam, raz wchodzi mi 39 raz 42 <_>

nieraz też jest różnica w samych dystrybutorach i niekoniecznie podają z takim samym ciśnieniem a i gazik lubi być różnej jakości :whistle:

nieraz też jest różnica w samych dystrybutorach i niekoniecznie podają z takim samym ciśnieniem a i gazik lubi być różnej jakości :whistle:

ja juz mam swoją ulubioną stacje worek gazik po 1.97

dzis zalalem sie na BP za 2.07 takie ceny w KRAKU

a i tak się reduktor syfi dołoże jeszcze FLo2 i z bani szkoda mi troszke hanek ,, :huh: