Gość erwp Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Witam. Czy trudno jest w Nissanie Micra K11 wymienić tłumik końcowy ??, Czy ktoś ma jakieś doświadczenia, czy zrobie to sam w kanale dysponując podstawowym zestawem kluczy ?? Wczoraj usłyszałem odgłosy wskazujące na uszkodzenie tylnego tłumika a za montaż życzą sobie kolo 40 zł - Szczecin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Robercik Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Cześć.Mi udało się wymienić tłumik samemu i trwało to nie więcej niż 30 minut.Ja niestety musiałem pomóc sobie kątówka bo śruby lekko "zakwitły".Za tlumik zapłaciłem 130 zł a za wymiane w Białymstoku wołają 25.Powodzonka !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ABT Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Wymiana to żaden problem, no mogą być trudności jeśli śruby już są zdrowo skorodowane to wtedy trza je ciąć i założyć nowe, ale raczej to nie problem, no chyba, że nie masz czym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asterix Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 ja wymianiałem w Wwie, środkowy i końcowy-czas ok 30minut, cena...50zl ;/ Coś do cięcia Ci się przyda pewnie, u mnie trzeba bylo kroić, tak było zardzewiałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość erwp Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Chyba odżałuje i dam zarobić mechanikom, mam garaż z kanałem i nawet cudowne urządzenie - fleks ale szkoda nerwów. Dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majsterus Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 chłopie do roboty nie dawaj zarobić 4 dych za byle pierdółkę, tym bardziej że masz kanał Ja rury wydechowe spawałem, zakładałem tłumiki, wyciągałem skrzynie bez kanału na betonie i jaka satysfakcja :mikolaj: i do tego masz praktyke :mikolaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość erwp Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 za późno, byłem, pan spawał kołnierz oczywiście jeszcze oryginalny, jak na 10 lat nieźle, no i pech chciał że poszło z drugiej strony od rury od razu. więc zespawał to połączenie. Powiedział ze z rok powinienem pojezdzic, ale musze się przygotować na wymianę rury i tłumika razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Robak Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Jaki tłumik mozna dac za srodkowy zamiast katalizatora, pozbyłem sie kata ale teraz mam troche głosno i chciałem cos tam wstawic, obecnie mam tylko rórke i na trasie jest durzyyy hałas. Ile kosztuje do micry srodkowy lub czy i z jakiego mozna dac innego auta ?? 1,0 rok 93. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majsterus Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 dam ci radę - nie wyrzucaj katalizatora. Jechałem ostatnio w poznaniu za astrą - nie miała katalizatora - smród jak z malucha, nie szło wytrzymać tak dusiły spaliny. Gdybym miał urpawniena od razu bym zatrzymał takie auto, mandat i laweta. Nie poprawiaj konstruktorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Jechałem ostatnio w poznaniu za astrą - nie miała katalizatora - smród jak z malucha, nie szło wytrzymać tak dusiły spaliny. tu akurat katalizator nie wiele moze pomoc jak silnik jest zajezdzony, szybko by sie znow zapchal i przestal by spelniac swoje wlasciwosci... Robak, podjedz do tlumikarzy i wrzucaj jakis uniwersalny, wyjdzie taniej, nie inwestuj w zadne strumienice ani inne tego typu wynalazki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi