Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wymiana tłumika

Gość erwp
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Czy trudno jest w Nissanie Micra K11 wymienić tłumik końcowy ??, Czy ktoś ma jakieś doświadczenia, czy zrobie to sam w kanale dysponując podstawowym zestawem kluczy ?? Wczoraj usłyszałem odgłosy wskazujące na uszkodzenie tylnego tłumika a za montaż życzą sobie kolo 40 zł - Szczecin.

Gość Robercik

Cześć.Mi udało się wymienić tłumik samemu i trwało to nie więcej niż 30 minut.Ja niestety musiałem pomóc sobie kątówka bo śruby lekko "zakwitły".Za tlumik zapłaciłem 130 zł a za wymiane w Białymstoku wołają 25.Powodzonka !!

Wymiana to żaden problem, no mogą być trudności jeśli śruby już są zdrowo skorodowane to wtedy trza je ciąć i założyć nowe, ale raczej to nie problem, no chyba, że nie masz czym ;)

ja wymianiałem w Wwie, środkowy i końcowy-czas ok 30minut, cena...50zl ;/

Coś do cięcia Ci się przyda pewnie, u mnie trzeba bylo kroić, tak było zardzewiałe

Gość majsterus

chłopie do roboty

nie dawaj zarobić 4 dych za byle pierdółkę, tym bardziej że masz kanał

Ja rury wydechowe spawałem, zakładałem tłumiki, wyciągałem skrzynie bez kanału na betonie

i jaka satysfakcja :mikolaj: i do tego masz praktyke :mikolaj:

za późno, byłem, pan spawał kołnierz oczywiście jeszcze oryginalny, jak na 10 lat nieźle, no i pech chciał że poszło z drugiej strony od rury od razu. więc zespawał to połączenie. Powiedział ze z rok powinienem pojezdzic, ale musze się przygotować na wymianę rury i tłumika razem.

• 5 miesięcy temu...

Jaki tłumik mozna dac za srodkowy zamiast katalizatora, pozbyłem sie kata ale teraz mam troche głosno i chciałem cos tam wstawic, obecnie mam tylko rórke i na trasie jest durzyyy hałas. Ile kosztuje do micry srodkowy lub czy i z jakiego mozna dac innego auta ?? 1,0 rok 93.

Gość majsterus

dam ci radę - nie wyrzucaj katalizatora.

Jechałem ostatnio w poznaniu za astrą - nie miała katalizatora - smród jak z malucha, nie szło wytrzymać tak dusiły spaliny.

Gdybym miał urpawniena od razu bym zatrzymał takie auto, mandat i laweta.

Nie poprawiaj konstruktorów.

Jechałem ostatnio w poznaniu za astrą - nie miała katalizatora - smród jak z malucha, nie szło wytrzymać tak dusiły spaliny.

tu akurat katalizator nie wiele moze pomoc jak silnik jest zajezdzony, szybko by sie znow zapchal i przestal by spelniac swoje wlasciwosci...

Robak, podjedz do tlumikarzy i wrzucaj jakis uniwersalny, wyjdzie taniej, nie inwestuj w zadne strumienice ani inne tego typu wynalazki.