Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Klakson trąbi przy skręcaniu w lewo (96 r, 2.0D, 5D).

Gość PiotrKe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i ponownie prosze o pomoc ;).

Ostatnio, moj samochod zaczął trąbić na mnie ;). Przy skręcaniu w lewo zaczyna trąbić, o co może chodzić? Potraktowałem dół kierownicy lekkim uderzeniem i wszystko powróciło do normy.

Czy taki stan rzeczy może wynikać, że radio z kieszeni zostało wyjęte podczas jazdy? Gdzie szukać przyczyny?

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrowienia.

• 4 tygodnie później...

PiotrKe, Jak nie masz poduszki powietrznej w kierownicy, to odkrec oslone kolumny kier.

Tasma to takie cudo, ktore pracuje ciagle kiedy skrecasz kierownica i po jakims czasie sie wyciera, lub peka.

Osadzona jest zaraz za kierownica, na wysokosci przelacznikow od kierunkow i wycieraczek.

Ewentualna wymiana takiej tasmy na 99% laczy sie ze zdjeciem kierownicy, co nie zawsze jest latwe, i jak masz poduszke w niej, to nie kombinuj za duzo, albo odlacz akumulator na ten czas.

• 3 tygodnie później...
  • 1 rok później...

Witam,

pomyślałam, że dołączę się do tego tematu - mój samochód zaczął trąbić bez wyraźnej przyczyny. Najpierw króciutko, potem coraz dłużej. Ostatnio włączyłam go i nigdzie się nim nie ruszałam, a on zaczął trąbić (chyba z 5 minut trąbił). Nic nie pomagało (stukanie w kierownicę, naciskanie klaksonu, wyłączenie silnika, wciskanie gazu). Stwierdziłam, że to raczej nie mechaniczny błąd, tylko coś z przewodami. Pojechałabym z tym do serwisu, ale boje się, że zacznie trąbić w czasie jazdy i znowu będą na mnie dziwnie ludzie patrzeć. Przeglądałam różne fora i wiem, że to może być wina jakichś przewodów i chciałabym zapytać, gdzie one są? Chciałabym je odłączyć, żeby móc cicho dojechać do jakiegoś mechanika.

I to raczej nie alarm, bo światła się nie paliły.

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam,

mistigris

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...