Gość PiotrKe Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Witam i ponownie prosze o pomoc . Ostatnio, moj samochod zaczął trąbić na mnie . Przy skręcaniu w lewo zaczyna trąbić, o co może chodzić? Potraktowałem dół kierownicy lekkim uderzeniem i wszystko powróciło do normy. Czy taki stan rzeczy może wynikać, że radio z kieszeni zostało wyjęte podczas jazdy? Gdzie szukać przyczyny? Z góry dzięki za pomoc. Pozdrowienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zetek Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Uszkodzona taśma w kierownicy?????????????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PiotrKe Opublikowano 1 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 Gdzie mam szukac tej tasmy? Czy naprawa takiej ewentualnej usterki jest skomplikowana i kosztowna? Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwl Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 PiotrKe, Jak nie masz poduszki powietrznej w kierownicy, to odkrec oslone kolumny kier. Tasma to takie cudo, ktore pracuje ciagle kiedy skrecasz kierownica i po jakims czasie sie wyciera, lub peka. Osadzona jest zaraz za kierownica, na wysokosci przelacznikow od kierunkow i wycieraczek. Ewentualna wymiana takiej tasmy na 99% laczy sie ze zdjeciem kierownicy, co nie zawsze jest latwe, i jak masz poduszke w niej, to nie kombinuj za duzo, albo odlacz akumulator na ten czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Valdecki Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Witam masz uszkodzone blaszki miedziane w przełączniku kierunkowskazów, pewnie pęknięty jest jakis element Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mistigris Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Witam, pomyślałam, że dołączę się do tego tematu - mój samochód zaczął trąbić bez wyraźnej przyczyny. Najpierw króciutko, potem coraz dłużej. Ostatnio włączyłam go i nigdzie się nim nie ruszałam, a on zaczął trąbić (chyba z 5 minut trąbił). Nic nie pomagało (stukanie w kierownicę, naciskanie klaksonu, wyłączenie silnika, wciskanie gazu). Stwierdziłam, że to raczej nie mechaniczny błąd, tylko coś z przewodami. Pojechałabym z tym do serwisu, ale boje się, że zacznie trąbić w czasie jazdy i znowu będą na mnie dziwnie ludzie patrzeć. Przeglądałam różne fora i wiem, że to może być wina jakichś przewodów i chciałabym zapytać, gdzie one są? Chciałabym je odłączyć, żeby móc cicho dojechać do jakiegoś mechanika. I to raczej nie alarm, bo światła się nie paliły. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam, mistigris Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.