Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Dziury w zderzaku po haku - jak usunac?

Gość patriot

Rekomendowane odpowiedzi

Mam w samochodzie zamontowany hak, przez ktory musialy byc zrobione dziury w zderzaku. Chcialbym go usunac i zaspawac dziury. Da sie tak zrobic czy nie :?: Podobno bardzo ciezko taki plastik zespawac... co radzicie zrobic i ile moze kosztowac naprawa + malowanie :?: :?:

a27f39a39e501100m.jpg

Witam te dziury można zaspawac a póżniej pomalowac ale koszty mogą byc różne . w mojej okolicy ceny za malowanie elementu zaczynają się od 250zł do 400zł zalerzy od fachowca. ceny spawania mogą kosztowac ok 50zł. Jeśli byś chciał zderzak wymienic na nowy to i tak przecierz trudno ci będzie znależc o takim samym odcieniu a więc tak będziesz musiał go malowac :D

pozdro

Wymień na inny - koszty będą mniejsze niż spawanie tego co masz. Plastiki są tanie a i tak musisz lakierować. Tak a propo - cała operacja łacznie ze zmianą w dowodzie rejestracyjnym wg mnie nie warta zachodu. Hak przydaje się w najmniej oczekiwanych momentach.

Przez dwa lata tylko raz przyczepe gruzu ciagnalem :D , wiec mysle, ze nie bedzie mi potrzebny. Jestes pewny, ze cos by sie stalo, gdybym mial w dowodzie wpisany hak, a faktycznie nie mialbym go :?: Chyba nikt sie tego nie przyczepi.

Jestes pewny, ze cos by sie stalo, gdybym mial w dowodzie wpisany hak, a faktycznie nie mialbym go Chyba nikt sie tego nie przyczepi.

To tak samo jak miałbyś wyciągniętą tylną kanape a masz w dowodzie wbite 5 miejsc. Wiem że czasami się czepiają od ludzi co przeważnie mają zrobiony "driftowóz" i klatke porządną zrobioną i nie ma miejsca na tylną kanape i musieli zmieniać dowody ...

W sumie najbardziej zniecheca mnie perspektywa malowania calego zderzaka, bo to najwiekszy koszt. Podjade do jakiegos sprytnego kolesia i zapytam sie za ile to pospawa....

Albo poprowadź tamtędy podwójny wydech :diabel2: :diabel2:

Tak czasami robią :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...