Gość dybek Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 witam mam taki problem - tylne kola w mojej p10 sedan nie sa proste tylko pod katem. zamiast miec pozycje |--| maja /--. czym to jest spowodowane i czy da sie cos z tym zrobic? jak mialem p10 HB to staly normalnie prosto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calusek Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Nie wiem czy to jest dobrze, ale w P10 ustawia się zbieżność z przodu i z tyłu tylko czy pochylenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarciu1111 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 witam tak powinno być jesli masz poprawna geometrie nie zdziera ci opon ani nie targa autem ale chyba ci nie zdziera bo tak to bys napisal w poscie. w hb jest tak samo oba maja identyczne ustawienie . jesli jednak coś jest nie tak to np moze ktos zmienial amory bądz ruszał wachaczami ale wtedy zobaczyl bys to na oponach u mnie tak bylo po wymianie amorów załatwilem je w niecały miesiąc koła byly pochylone pojechałem na geometrie dokladnie chyba zbierznosć optycznie nic sie nie zmienilo koła jak byly pochylone tak są a opon nie zdziera i auto wysmienicie sie prowadzi. nie wiem w jakim stopniu masz te kola pochylone ale jesli z prowadzeniem auta ok wsio i z oponami to tak musi byc. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dybek Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 opon mi nie scina i nie ma problemow z prowadzeniem wiec tak jak piszecie chyba wszystko ok dzieki za szybka odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sznurek Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 a ja jak mam 15 założone to tył trochę mi ścina opony po zewnętrznej stronie , ale wymieniłem sprężyny i jest trochę twardszy czy to jest to spowodowane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Nie wiem czy koła mogą być pochylone , ale jeszcze nie widziałem primery z pochylonymi kołami. Sam u siebie mam koła 15" i stoją one prosto. Pochylenie kół musi być czymś spowodowanei według mnie nie jest to dobrze. Radzę dokładnie poszukać w literaturze na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dybek Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 ja natomiast widzialem mnostwo primer z pochylonymi kolami. nie wiem czy spowodowane jest to tym ze tyl jest nizej niz przod? mozliwe ze jak zalozy sie twardzsze sprezyny to jak wyrowna sie tyl z przodem to beda staly prosto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sznurek Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 dlatego ja mam inne sprężyny ale za to zewnętrzną stone opony mi ścina wydaje mi się ze jest zbyt sztywny tył [ Dodano: Nie 09 Gru, 2007 15:21 ] a stoją u mnie prosto tak samo i na 13 na razie 13 mam 1 miesiąc i nie scina je zobaczymy jak bedzie pozniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarciu1111 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 ja tam nie wiem dla jednych to co jest pochylone innym wydaje sie moze proste. to ze ci zcina na wiekszej i szerszej oponie to moze być delikatnie nieprawidlowo ustawione jest wieksza powierzchnia zetkniecia z asfaltem i to co na waskiej oponie niewidoczne staje sie widoczne na szerszej. kiedys tak kumpel w golfie mial z przodu na zimówce było ok a na letniej zaczeło zcinac delikatnie zrobil zbierznosc i ok. ja tam wszystkie które widziałem oczywiscie p10 na wachaczach maja pochylone kola. taki urok tego zawieszenia. pozdro. [ Dodano: Nie 09 Gru, 2007 15:39 ] a propo twardych sprezyn jeszcze nie wiem czy to dobry pomysl ja tam nie pochwalam tego mamy drogi jakie mamy straszne dziury na takim sztywnym strasznie elementy zawiieszenia dostają po d*pie. dobry amortyzator i prima prowadzi sie swietnie nawet załadowana. ona seryjnie jest twarda juz drązek ją jeszcze usztywnia. ale rózni ludzie róznie myslą . twoje auto twoja sprawa. ja rozmontowałem sportowe zawieszenie zrobilem fabryczne nie dało sie jezdzic tu gdzie mieszkam. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sznurek Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 no nie jest twardy aż tak mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nobange Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 witam mam taki problem - tylne kola w mojej p10 sedan nie sa proste tylko pod katem. zamiast miec pozycje |--| maja /--. czym to jest spowodowane i czy da sie cos z tym zrobic? jak mialem p10 HB to staly normalnie prosto. Potwierdzam, tez mam tylne koła pochylone, na poczatku mnie to zaniepokoiło, ale pytalem w warsztacie i mowili ze to nic nie szkodzi, i faktycznie opony sa rownomiernie starte. Przednie koła stoją ładnie pionowo. Taka już Primery "uroda". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ww Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 witam mam taki problem - tylne kola w mojej p10 sedan nie sa proste tylko pod katem. zamiast miec pozycje |--| maja /--. czym to jest spowodowane i czy da sie cos z tym zrobic? jak mialem p10 HB to staly normalnie prosto. Potwierdzam, tez mam tylne koła pochylone, na poczatku mnie to zaniepokoiło, ale pytalem w warsztacie i mowili ze to nic nie szkodzi, i faktycznie opony sa rownomiernie starte. Przednie koła stoją ładnie pionowo. Taka już Primery "uroda". Hmmm...dziwne,bo u mnie w P10 HB kola tylne stoja prosto,a u kumpla w P10 sedan pod skosem :027: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piektor Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 polecam: http://www.werther.pl/download/KatyUstawieniaKol.pdf i : http://www.zss.pl/~moto/geometria.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi