duczekzabrze Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 Witam ile wchodzi oleju do skrzyni biegow w n13 w dieslu 1.7 i jaki olej.. Hipol 80W/90 ..? gdzie sie wlewa olej umiejscowienie korka spustowego znam bo tylko tyle było pokazane w ksiazce pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość solaris Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 ale oleju w skrzyni sie nie wymienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaciekQBN Opublikowano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Jak trzeba to się wymienia, przynajmniej w autach, które miały silnuk CD20 (N14, N15, P10) w instrukcji stało, że przy ciężkich warunkach eksploatacji wymieniać co 60 tyś km. Zresztą nawet dobry olej po 10 czy 15 latach nie będzie trzymał parametrów i wymiana na pewno nie zaszkoszi, zwłaszcza, że nie jest to droga impreza. Koszt zbliżony do tankowania do pełna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tom24 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 nie lej hipolu bo to syf tylko coś "zachodniego" - to raz. nie lej 80W-90 bo jak będzie zimno to skrzynia zrobi się "gumowa" - lepiej samo 80W - to dwa. Posłuchaj mnie a będziesz zadowolony - to trzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gwiazdorix Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Miałem N13 1,7d właśnie z 1988r. i jestem pewien, że olej należy wymieniać. Polecam co 100 000km. Warto choćby ze wzgledu na ubytki tego oleju. Ja wolałem robić to u mechanika. Brał tylko za olej. Marka oleju jest raczej bez znaczenia. Pojemność około 3dm3. Najlepiej 80w90. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duczekzabrze Opublikowano 1 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 to jaki olej mam wkoncu zalac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jerzy kamiński Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 Wlej ten 80W/90 .Jeżdziłem na tym oleju produkcji Orlenu parę lat pojemność niecałe 3 litry potrzebny klucz kwadrat 10/10 mm lejek i kawałek rurki plastykowej wlewać z boku do przelewu a wymieniać należy co 60000 km.pozdrowienia Jerzy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duczekzabrze Opublikowano 2 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 no i o taka odpowiedź mi chodziło :-) dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.