bodek_n14 Opublikowano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Wielu z nas, na pewno skarży się na trzeszczące wnętrze swojego auta. Jak zlikwidować trzaski tylnej półki, deski rozdzielczej, boczków drzwi, boczków z tyłu? U mnie najbardziej słychać tylną półkę (poskręcałem skrzydełka ale nadal tłucze). W desce rozdzielczej trzeszczą luźne kanały wentylacyjne (chyba podkleję je silikonem). Boczki drzwi ocierając się o uszczelkę, również niemiłosiernie trzeszczą no i boczki z tyłu też słychać (podłożyć pod nie gąbki?). Co słychać u Was i jak sobie z tym radzicie? Tylko konkretne odpowiedzi. dzięki pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azorek Opublikowano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 W desce rozdzielczej trzeszczą luźne kanały wentylacyjne (chyba podkleję je silikonem). Boczki drzwi ocierając się o uszczelkę, również niemiłosiernie trzeszcząPolecam smar silikonowy w sprayu np. wurtha. Nie brudzi i jest łatwy w użyciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 14 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Kupiłem silikon w sprayu, psiknąłem na uszczelki i w miejsca gdzie te uszczelki dotykają kokpitu. Niestety trzeszczy jak trzeszczało. Następnym krokiem będzie podklejenie gąbek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azorek Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Niestety trzeszczy jak trzeszczało. U mnie pomogło, ale jak widać, trzeszczenie trzeszczeniu nie równe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Dobra, trzeszczenie znacząco ucichło... Widocznie silikon sie ułożył Pora na resztę wnętrza. Jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.