Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Usterka pręta łączącego tłok (con rod)

Gość Zboj

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka,

Na forach brytyjskich odnalazłem informacje o wielu awariach tegoż elementu (con rod) na tłoku nr 3 w modelach po gwarancyjnych:

"3 years

65000 miles

just out of warranty

No.3 Con Rod blown"

"Same here,

71,000 miles

3.5 years old

The no3 con rod suffered failure and demolished the botton end shells. Trouble getting parts (stock shortage, I wonder why?)"

"Good news for Navara owners with popped engines, Nissan have agreed to pay for the Engine replacement even though the vehicle is out of warranty!!"

itd.

Źródło

Ktoś coś słyszał więcej? Czy w późniejszych modelach to naprawiono? Czy też nie ma się czym przejmować :?:

Pozdrawiam,

Zbój

Widzę Zbóju że włączyła Ci się "czerwona lampka". Czyli poszukiwanie wad auta jak już nie masz wyboru bo zapłacone i do odebrania. A propos - odebrałeś karawan?

Co do CON ROD - nie słyszałem i nie chcę słyszeć. Jak ma dupnąć to dupnie, a jak nie ma dupnąć to będzie Gites. :)

Ja tam się zbytnio nie stresuje bo Navkę biorę w ramach floty i w racie mam też naprawy. I tak przez cztery lata. Więc nawet jak coś :kosci: to mnie to za bardzo nie ruszy z wyjątkiem niedostępności samochodziku. A to znalazłem zupełnie przypadkiem szukając info o podłączeniach lampki w zabudowach... (sam nie wiem jak :D )

Na forach brytyjskich odnalazłem informacje o wielu awariach tegoż elementu (con rod) na tłoku nr 3

W D22 chyba cosik takiego miało miejsce. Było, minęło... Nikt już się tym nie przejmuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...