Gość eNcoM Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 Myślałem że to przekaźnik ale chyba się pomyliłem oto moja diagnoza: -badałem przejście na przewodach i było ok -odłączyłem czujnik temperatury (wtedy miał działać) i też nie działał -wymontowałem przekaźnik rozebrałem w domu i nie zauważyłem żadnego zużycia czy przepalenia więc podłączyłem pod zasilacz 12V i elektromagnes działa więc przekaźnik też powinien Co podaje napięcie do przekaźnika (steruje nim)?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mas444 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Przekaźnikiem steruje moduł, który wg. instrukcji powinien być po lewej stronie pedału sprzęgła za plastikową zaślepką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eNcoM Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Przekaźnikiem steruje moduł, który wg. instrukcji powinien być po lewej stronie pedału sprzęgła za plastikową zaślepką. =>sprawdziłem przekaźnik i działa =>sprawdziłem instalacje i od modułu do przekaźnika także jest ok moduł powinien dawać mase (-) na sterowanie przekaźnika ale niestety tego nie robi gdy zrobię to sam (podaje mase z innego źródła) świece grzeją =>rozebrałem moduł i nie ma wizualnych uszkodzeń przepaleń Czy jest sens zanosić moduł do elektronika czy lepiej kupić używany Ile może kosztować moduł Ewentualnie czy ktoś ma jakieś inne sugestie na usunięcie tej awarii [ Dodano: Sob 05 Sty, 2008 17:59 ] Ma ktoś jakieś inne rozwiązania Ja myślę już nad grzaniem manualnym z guzika lub podłączyć przez czasówkę koszt ok 15 zł ustawie czas grzania na 8s-12s i będzie git [ Dodano: Czw 10 Sty, 2008 00:48 ] No i zrobiłem prowizorkę z modułu pociągłem kabelek do przełacznika i mam manualne grzanie świec do tego nawet moduł parę razy sam podgrzał świece ale robi to rzadko Nowego modułu raczej nie kupie bo kosztuje 250zł ŹDZIERSTWO PS czy ten moduł robi coś jeszcze poza sterowaniem podgrzewania świec :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.