jologolo Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Czesc kolego znamy sie dzieki za pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gigi6660 Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Czesc kolego znamy sie dzieki za pozdro ale do czego to się ma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mushroom Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 wieshaq ma w podpisie pozdrowienia, gdzie automatycznie wstawia się nick z forum. Dziwne, że ludzie nie wpadną na to i mu odpisują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gigi6660 Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 wieshaq ma w podpisie pozdrowienia, gdzie automatycznie wstawia się nick z forum. Dziwne, że ludzie nie wpadną na to i mu odpisują a faktycznie... nie zaskoczyłem o co chodziło pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość suchy12345 Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Siema, mam pytanie gigi6660 możesz napisać od jakiego patrola wstawiłeś te wtryski? I ile za nie dałeś, i jeszcze jedno pytanie czy do seryjnej turbiny można bez problemu zamontować intercooler? Może ktoś z okolic warszawy jakiś tani warsztat który mógł by mi zamontować intercooler. [ Dodano: Sro 20 Lut, 2008 15:40 ] Witam ponownie a może ktoś by był taki dobry i napisał od jakiego Patrola można wymienić wtryski do almery 2.2Di. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadam Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 a może ktoś by był taki dobry i napisał od jakiego Patrola można wymienić wtryski do almery 2.2Di. napisz priva do Albina,a lbo do gigi :> czy do seryjnej turbiny można bez problemu zamontować intercooler mozna.seryjne turbo starczy ci spokojnie do 150koni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gigi6660 Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 witam ponownie z nową porcją informacji - tu narazie tylko tylny i tylko przymiarka ale już jest - kabel zasilający do ca 35mm2 tutaj praca całonocna w garażu... jak weszliśmy o 21 to wyszliśmy z kumplami o 7-dmej rano... jeszcze nogi pasażera zostały i podoklejać braki w niektórych miejscach ale skończył się nam już materiał i siły do pracy więc to niebawem się stanie czy do seryjnej turbiny można bez problemu zamontować intercooler mozna.seryjne turbo starczy ci spokojnie do 150koni IC można ale czy tubro do 150km starczy? Podobno ma wg producenta wydajność do 130km więc 20 km to może być lekkie przegięcie... a może ktoś by był taki dobry i napisał od jakiego Patrola można wymienić wtryski do almery 2.2Di. o ile dobrze pamiętam to były z patrola 2,8di. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pavoolon Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 ten styl kojarzy mi sie z pewna piosenka gdzie laseczka spiewala: " i'm a barbie girl in a barbie world..." no ale zobaczymy jaki bedzie efekt koncowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadam Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Podobno ma wg producenta wydajność do 130km 140 koni mieli tutejsi forumowicze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gigi6660 Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 " i'm a barbie girl in a barbie world..." ale to był akurat fajny kawałek zespół to chyba aqua był 140 koni mieli tutejsi forumowicze z tego co wiem to nie mieli a miał ( jedna osoba ) i to dokładnie było 140 a nie 150kmów - o 1/3 zwiększyć moc na seryjnym turbo... ja tam się nie znam ale już na dwóch forumach mi to odradzali no i się przełamałem i już mam większą suszarke... SPRZEDAM SWOJA ALMERE N16 2.2 DIESEL 2001 3D - KLIK A TAK WOGÓLE TO ZDRAJCA JESTEŚ I NIE GADAM Z TOBĄ... honde sobie kupi... pff... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadam Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 honde sobie kupi... pff... tego jeszcze nie wiem bo vti troche za duzop waszki wciaga jak na moje przebiegi (no i jednak cos wiekszego mi jest potrzebne: czytaj 4 drzwi i pokazniejszy bagaznik jak sie do marca-kwietnia nie sprzeda to pewnie zostanie, bo poki co bardzo milo mi sie nia zasuwa i przede wszytkim tanio z tego co wiem to nie mieli a miał ( jedna osoba ) i to dokładnie było 140 a nie 150kmów - o 1/3 zwiększyć moc na seryjnym turbo... ja tam się nie znam ale już na dwóch forumach mi to odradzali no i się przełamałem i już mam większą suszarke... 140 -145 koni to jest maks.chodz jezdzi po warszawie almera ktora ma 147 koni na seryjnym turbo+intercooler.ma gdanskie blachy, a program robiony w tune-up.robi g-techowe 15,7 wiec licze ze twoja bedzie szybsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gigi6660 Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 i znów nowe fotki... almerka już na ostatnią prostą wyjeżdża... mam nadzieje że jeszcze pare dni i w przyszłym tygodniu będę mógł już zrobić pierwszą jazde po wrocku ... strasznie się nie moge doczekać ... wnętrze tak jak wyżej pisałem konsola środkowa i zegrary w kolor pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadam Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 no, nie pisz znow tylko dopiero koniecznie ten tlumik trzeba zmienic bo ni w pyte nipasuje do tylnego dyfuzora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gigi6660 Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 i kolejny news... tym razem już audio... zamówione trzy tygodnie temu wkońcu dotarło na sklep i mogłem je zagarnąć do domku ... skład grajcowni to: jbl 1004 - 4ro kanałówka jbl 7001 - monoblok jbl p1022 - sub 10" jbl p1022 - sub 10" rainbow sac 465.25 - zestaw z 4-rema kickbassami + 2 tweetery carpower - kondensator 1F pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 auto do jezdzenia na codzień? czy jako hobby car? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gigi6660 Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 na co dzień... jednak jest jak najbardziej hobby carem bo grzebanie w nim to poprostu moje hobby ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadam Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 gigi6660, i jak finish projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gigi6660 Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 się finishuje dziś została odpalona a jutro jedziemy na zbierzność i takie tam pierdoły... jak będzie wszystko dobrze to po jutrze idzie do kolejnego machera na montaz turbiny,wydechu i kolektora... i po około tygodniu trafi do jetronica gdzie ją wystroją jak trzeba ( mam nadzieje ) i będzie gotowa do jazdy... jest pewien problem z odpalaniem... jak by się zapowietrza i puki nie ruszy sie pomką ręczną to nie chce palić... jak by wogóle nie dostawał paliwa... dokładnie jak w tym temacie http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=39620 i zastanawiam się... jak po ponownym wystrojeniu silnika dalej będzie taki problem to chyba będzie trzeba się szarpnąć na wymiane tej pompki... wie ktoś jaki to koszt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 najpierw popatrz czy są dobrze dokręcone przewody do pompy i wtrysków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gigi6660 Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 co do nieszczelności i problemów z odpalaniem to raczej zdiagnozowane... tak jak wtryski wchodzą w blok silnika to uszczelki przy samym wejściu były zbytnio ponaciągane przez wtryski z innym kątem wejścia i przez to taki burdel.... auto dziś po dwóch dniach jeżdżenia znów trafiło na warsztat i zaczyna się etap silnika... w okolicach świąt albo tuż przed albo po będzie do odbiru... i wtedy odrazu na hamownie i będzie chwila prawdy... a tu kilka fotek z życia wziętych a oto co potrafi zrobić almera n16 2,2di na wtryskach od patrola i źle wystrojonym silniku ślad nie nie.... nie po oponie... po ropie z gazem w podłodze kopci równie dobrze jak jelczyk z przyczepą pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadam Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 ślad nie nie.... nie po oponie... po ropie nie chce sie zaladowac :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blufut Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Hehe- nie wiedziałem że z N16`tki można zrobić takie ładne auto Prosiłbym o lepsze fotki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teres Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Wygląda super, opony z tego co widzę Uniroyal 550 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadam Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 i jak tam, auto wystrojone? czy bedziesz probowal jeszcze z pompa powalczyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Finał bardzo ładny tylko takie małe ale jeśli chodzi o tył jakieś zmiany pod "dyfuzorem" ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi