wieshaq Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Taka przyjemność pewnie trochę szarpnęła po kielni. Efekt zaje.... godny pozazdroszczenia. :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gigi6660 Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Nastał ten moment... silnik się sypnął... albo głowica się zrypała albo jakieś kanały w bloku silnika pękły... olej dostał się do układu chłodzącego, w zbirniczku na płyn chłodzący jest pełno oleju aż wycieka z nigo i syfi cały silnik a oczywiśćie w samym silniku oleju prawie nic... dziś w warsztacie powiedzili że jeżeli to głowica to można ją regenerować jednak w sumie to jest związane z kosztem ok 3tysi + jeszcze oczyszczenie całego układu chłodzenia z oleju i wymiana wszystkich węży. myśle że teraz będę celował w silnik z vw...wytrzymały na tuning i mocny czego chcieć więcej... nie sądziłem że urośnie coś z moich marzeń o tdi pod maską mojego nismo...zobaczymy jak to będzie...zaczynam drążyć ten temat. Jak byście znali jakieś dobre warsztaty od przekładek ( najlepiej specializujące się w dieselach ) to bardzo poprosze o numer jakiś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipass Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 gigi6660, http://www.dynosoft.pl/ maja swoj oddzial we Wroclawiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadam Opublikowano 9 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 masters, lub comp sport.przodownicy wsrod diesli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 gigi6660 jakieś postępy w reanimacji:?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teres Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Z tego co kojarzę z drugiego forum, to wleciał taki sam silnik... :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gigi6660 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Witam tak silnik wleciał taki sam ze względu na za duże koszta i za długi czas oczekiwania na swapa... no trudno trzeba się tym zadowolić po wakacjach w okresie zimowym postaram się powalczyć z wtryskami... mam nadzieje że uda się dodatkowe kuce wykrzesać jeszcze z tego silnika edit: tak wogóle to w weekend byłem na zlocie w niemczech z polską ekipą z krakowa i okolic i tu pare fotek almerki: nasz obóz i polska reprezentacja na ten zlot almerka w strefie show&shine ale jeszcze bez żadnych nagórd tutaj zmuszeni przez niemców do zmiany miejsca w środku nocy - nikomu nie chciało się skłądać namiotu więc go przewieźliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marsdorf Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 musze Ci przyznac ze almerka robi wrażenie gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gigi6660 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 fotki z air ride na pokładzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dodo Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 efekt końcowy robi piorunujące wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Wygląda SUPER !!!!! PS Mam pytanko: jakiej firmy zastosowałeś maty do wygłuszenia auta ?? Może jakieś fotki zabudowy bagażnika ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtomek Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 o c...urwa Takiej Almy jeszcze nie było :zdziw: gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gigi6660 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 maty na drzwiach są stp (standartplast) a całą podłoge i bagarian mam wygłuszoną zwykłymi matami z castoramy takimi srebrnymi.. są cieńsze niż właściwe car audio ale są dużo tańsze i to wzieło góre... za całą podłoge z firmowych mat to by trzeba z 1000zł wywalić.. za maty stp na same drzwi dałem 250zł a stp to i tak najtańsze profesionalne maty... fotek z zabudowy nie ma ale postaram się po weekendzie wrzucić - w sumie narazie nie ma za wiele co w bagarianie oglądać... skrzynia ręcznie robiona z dwoma wzmakami bez zabudowy - dopiero powstają plany jak to ma wyglądać... ale robote robi - w niemczech na zlocie wynik 139,8db więc nie jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Jakieś nagrody z Niemiec???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gigi6660 Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 no nie niestety nic się nie udało... rekord był 145db... miałem nadzieje na jazde pod katowice w niedziele ale jednak nie pojade bo nie mam czym... fura znów nie robi jak trzeba... http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=45019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Oj do robienia mocy to tylko mocarne 1,9 TDI, temu szajsowi Japońskiemu jakieś sensowniejsze dodanie mocy na dobrze nie wychodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gigi6660 Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 auto na sprzedaż http://otomoto.pl/nissan-almera-n16-tuning...w-C6268660.html cena 30 tysięcy zł opis auta jest zbędny ale tak na szybko: rok produkcji 2002, silnik 2,2di,wyposażenie - el.szyby,lusterka,tapicerka welurowa,klima,radio cd/mp3 sony,głośniki przód,koła zimowe na stalowych felach, tuning mechaniczny - nowe turbo,wydech przelot,chip,intercooler - moc 110km na 143,8km / moment 230Nm na 346,1Nm tuning wizualny - body kit,lakier brokatowy,zawieszenie PNEUMATYCZNE ( air-ride ),felgi 17" bbs,opony uniroyal rainsport 205/45 i wiele wiele innych cena przy moim wkładzie finansowym w to auto jest bardzo niska, jednak zależy mi na sprzedazy go w miare szybko, zakupie leona 150konnego tedeja i zabawie od nowa by na przyszły sezon ruszyć na zloty z nowym projektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pers Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 no z deka jestem :zdziw: ,że sprzedajesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Daj almerze szanse - wsadzić do niej trzeba SR20DET i zestroić na okolice 240KM, uwierz bedzie przyjemnie albo wolnossaka SR20VE okolice 200-210KM oszzedzniej i tniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PMW Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Daj almerze szanse jeszcze n15 daj Cie panie boże ale n16 to już Renault pełną gębą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 no i jak...auto sprzedałeś? Ewentualnie jakieś dalsze mody w planach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onyx Opublikowano 3 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 Daj almerze szanse jeszcze n15 daj Cie panie boże ale n16 to już Renault pełną gębą n16 to jeszcze projekt w pelni japonski a to ze tylko niektore sedany byly produkowane w JP, a reszta w Europie, to juz inna sprawa. nie wrzucal bym n16 do wora z innymi skazonymi modelami typu tiida bleeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość olej Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 Kupił ktoś autko??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 :zdziw: takiego czegos jeszcze nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frezeer Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 gigi jaka u Ciebie byla przyczyna dostawania sie oleju do ukladu chlodzacego? mialem taki sam przypadek i jak sie okazalo zrobila sie dziura w chlodnicy oleju ,stad olej w ukladzie chlodzacym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi