Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

O k12 ciąg dalszy...

Gość Witek

Rekomendowane odpowiedzi

Szukając info o alufelgach dla swojej micry napotkałem wiele tematów na tema kiepskości modelu k12 czy rzeczywiście te micry są awaryjne przecież wspólne z renualt mają tylko diesle.. Chciałbym sie zapytać co konkretnie się psuje i czy bywają awarie uniemożliwiające dalszą jazdę??

Nie rozumiem skoro większość tych opini jest pozytywna to dlaczego to auto jest tak nie lubiane na forum z resztą u mnie w nissanie też coś sie zaczyna psuć silnik ma czasem takie różne kaprysy ale nie narzekam... :>

Gość niewiniatko22
czy bywają awarie uniemożliwiające dalszą jazdę??

Pewnie! Mi kiedys Mikrunia padla,ze nie moglam dalej jechac, a wszystko to przez komputer, ktory wuczul duzo bledow:/

Ale ogolnie jestem zadowolona...

Szkoda,ze wyglad ma typowo kobiecy ;)

• 3 tygodnie później...

Psują się pierdoły i ogólna jakość nie jest najwyższa. Coś trzeszczy, coś odstaje, zepsuło mi się otwieranie klapy paliwa, centralny mały schowek się zacina, silniczek podnoszenia szyb się męczył - wymieniony. Szybko zużywają się pióra wycieraczek i przepalają żarówki H4. Przez 2 lata nigdy nie było nic poważniejszego, choć komputer podniósł mi obroty biegu jałowego bez przyczyny ostatnio. Stosunkowo wytrzymałe jest zawieszenie.

Generalnie ja wcale nie narzekam, choć raz na pół roku do serwisu musze zajrzeć z jakąś pierdołą.

Psują się pierdoły i ogólna jakość nie jest najwyższa. Coś trzeszczy, coś odstaje, zepsuło mi się otwieranie klapy paliwa, centralny mały schowek się zacina, silniczek podnoszenia szyb się męczył - wymieniony. Szybko zużywają się pióra w

To normalne elektryka i cała reszta bajerów to w każdym aucie wysiada natomiast jeśli auto stanie i nie będzie chciało dalej jechać to już jest problem twoje ma dopiero 2 latka czyli jest to rok 2005 ponoć w tych rocznikach większosć rzeczy poprawili...

• 3 lata później...

Duzo zeczy jest francuzkich renault i valeo i niestety te zeczy nawalaja ...na ironie losu sa drogie wysiadlo mi wspomaganie kier. Made in portugal co tu duzo szukac ..macie sprzet RTV w domu MADE IN JAPAN ja mam TECHNICSA duza wierza magnetowid panasonica sprzet chodzi po 20 lat bez napraw <ale japonski a te inne odpadaja w przedbiegach po kilku latach z samochodami jest to samo Japonczyk chodzi kilkanascie lat ,,,ale K12 nie jest japonska to INTERNACIONAL czyli kicha,,,

Jak by Nissan nie kombinowal z cieciem kosztow to mogli by polaczenia wszystkich stykow np od poduszek zrobic pozlacane lub z domieszka srebra napewno by bylo mniej zapalajacych sie kontrolek ,,blad poduszki... a takich przykladow jest wiecej ..po prostu wstyd albo za male szyby w dzwiach w stosunku do prowadnic... w maluchu mialem lepiej dopasowane szyby..Sprawdzcie sobie szyba luzna jak by 30 lat pracowala w tym samochodzie..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...