Gość robertk19 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Witam wszystkich!!! Mam problem ze świecami żarowymi w serence 2,3D .Próbówka pokazuje że nie dochodzi prąd sprawdziłem bezpieczniki i prawdopodobnie może być jakiś przekaźnik prądowy ale nie wiem który czy ktoś wie jakie ma on oznaczenie lub czy może być jakaś inna przyczyna.POMOCY zrobiło się zimno i nie mogę odpalić samochodu!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 A akumulator masz dobry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robertk19 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 tak pierwszy raz jak wystąpiły mrozy to z wielkim bólem ale zakręcił i zaskoczył.Sprawdziłem wtedy świece próbówką i na żadnej nie było napięcia tzn.próbówka się nie świeciła po wykręceniu ich zobaczyłem nagar i były osmolone wyglądały na spalone bo już kiedyś wymieniałem w innym samochodzie .Kupiłem nowe i założyłem je i wydawało mi się że jest dobrze no ale dzisiaj rano był zong!! Sprawdzam znowu probówką a tu nic na przewodzie który doprowadza prąd też nic bezpieczniki całe znajomy mechanik podpowiedział mi że może być walnięty przekaźnik ale tego nie wiem jak sprawdzić a jest ich kilka przy bezpiecznikach i mają różne oznaczenia a ja nie mam żadnych opisów.Może ktoś z Was miał podobny przypadek.Pozdrawiam. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Sprawdzam znowu probówką a tu nic na przewodzie który doprowadza prąd też nicW jaki sposób sprawdzasz ten prąd? Zmierzam do tego, czy wiesz, że zasilanie na świecach masz tylko jakieś 10 sekund po przekręceniu zapłonu, jak nie uruchomisz silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robertk19 Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 No właśnie się o tym dowiedziałem !! Sprawdziłem miernikiem wszystko jest wporzo rzeczywiście o tym zapomniałem no i akumulator był lekko rozładowany ale dzisiaj wszystko jest w porządku .Dzięki za pomoc.Ale proponuję zostawić ten temat świec żarowych bo może inni mają jakieś uwagi i porady.Pozdrowionka dla wszystkich i serdeczne życzenia ZDROWYCH I WESOłYCH śWIąT BOżEGO NARODZENIA WSZYSTKIM FORUMOWICZOM I NIE TYLKO!!! :one: Pozdrawiam!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.