Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N14] Przestroga! automatyczny wyłącznik pompy paliwa w Sunn

Gość makalele

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałem przestrzec urzytkowników sunnych przed problemami z autem po zamontowaniu automatycznego wyłącznika pompy paliwa podczas jazdy na LPG. Ja sobie taki zakupiłem na allegro podłączyłem do bezpiecznika jak w instrukcji i co? cuda nie wida, wymieniłem wtedy też filtr gazu i dlatego nie podejżewałem wyłącznika, silnik zaczął dziwnie pracować, wchodził na wysokie obroty (mam zwykły gaźnik), spalanie wzrosło z 8l na trasie do 11l :, po kolei zrobiłem regulacje gazu, nic nie dało, czyszczenie przepustnicy to samo, regulacja gaźnika nic, i wtedy dotarło do mnie CO PISZE NA KLAPCE BEZPECZNIKÓW?? fuel pump & AUTO CHOKE! czyli nie dość że wyłacznik wyłaczał mi pompe to wyłaczał też prąd na ssaniu :zdziw: przez miesiąc jezdziłem na ssaniu od jednej regulacji do drugiej, idiotycznie banalny błąd dlatego chciałem ostrzec innych ;)

a teraz przy okazji pytanie gdzie idą kable do pompy paliwa? zeby się wpiąć z tym wyłącznikiem, i do niczego innego przy okazji :P

Albin w tych Suniaczach były już wielopunkty

makalele a nie szkoda Ci całego układu paliwowego, przecież jak nie będzie smarowany benzyną to wszystko po jakimś czasie "pójdzie sie hasać" , m.in.: zapieczone wtryskiwacze, przepuszczająca membramka w regulatorze ciśnienia paliwa.

Niepotrzebnie to kupiłeś :)

jaka by to pompa paliwowa nie była powinna pracowac w obiegu zamknietym dokładnie jak zauważył jarkk .Jezeli masz pompe paliwa elektryczną to w zbiorniku dokop się do zbiornika od góry tam jest taki dekiel z dwoma przewodami paliwowymi oraz kostka elek.znajdz kable od pompy i zrób mostek na włącznik ale ja bym tego nie robił....

mój błąd przyznaje :mikolaj: dopiero poznaje to auto, zmylił mnie ten bezpiecznik fuel pump, tak samo miałem w hyundaiu pony i tam jest elektryczna, a że jezdze na lpg w baku susza i pompka (gdyby była) mogła by sie tarzeć, w kazdym razie mam mechaniczną pompkę i automatyczny wyłącznik do przedania:]

zatankuj jakies 3/4 zbiornika paliwa, wymien filtr paliwa i czasem pojezdzij na pb ale szybko z wysokimi obrotami silnika...taka rada na utrzymanie gaznika w dobrym stanie...bo jak sie zrypie to bedziesz plakal...

pozdrawiam

slawek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...