Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[Serena] Skrzypienie z tyłu pojazdu

Gość Bertland
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Od kilku dni coś mi skrzypi z tyłu pojazdu, jak naduszam na hak holowniczy i bujam samochodem lekko to skrzypi. Wkurza to w czasie jazdy. CO to może skrzypieć? Początkowo myślałem, że mój nowy metalowy resor gdzie na górnych tulejkach mam założone gumy z grubego węża ale kiedy je posmarowałem smarem grafitowym to dalej skrzypi. Co to może skrzypieć proszę o podpowiedź. Pozdrawiam

U mnie też skrzypi , ale ja mam w swojej Serenie inne zawiszenie , i skrzypi tylko jak mam większy bagaż lub całą rodzine wioze z bambetlami. Więc stawiam na resory lub amortyzatory. Co prawda były sprawdzane ale w sierpniu było OK ale te kilka miesięcy na naszych drogach na pewno dały się już we znaki.

nie mam pojęcia co skrzypi i wkurza mnie to bardzo

albo resor pióro między piórem (bo masz chyba dwa )albo sworznie kulowe przy wahaczach albo łączniki

u mnie też skrzypi ale na mocowaniu resora to co na foto

download.php?id=637

U mnie też skrzypi , ale ja mam w swojej Serenie inne zawiszenie , i skrzypi tylko jak mam większy bagaż lub całą rodzine wioze z bambetlami. Więc stawiam na resory lub amortyzatory. Co prawda były sprawdzane ale w sierpniu było OK ale te kilka miesięcy na naszych drogach na pewno dały się już we znaki.

Pewnie tuleje resorów. Niedługo będzie Ci skrzypieć bez obciążenia nawet na drobnych nierównościach.

Masz racje Andrzej coraz mniejsze dziury i skrzypi a dziś w Gorzowie wpadłem w takie dziury że myślałem że pourywam koła , uff nie stało ,le wizyta w warsztacie nieuchronna.

Wymiana jest prosta, chyba że nie masz nawet garażu, no to warsztat konieczny.

• 6 lat później...

Trzeba wymienić tuleje resoru. Wytarła się guma i metal trze o metal. Tuleje ogólnie dostępne, ale najlepiej bierz japońskie zamienniki.