duczekzabrze Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 Witam... mam bardzo poważnym problem,dzisiaj zatankowałem od znajomego rope.. przejechałem jakies 2kmi zaswieciła mi sie kontrolka na desce filter..i nissan zgasł... nie odpalał ,zaraz wziałem z kolega hol i na warsztat do nas.Spusciłem całe te gówno z baku porzez kurek spustowy,przepłukałem ropa ze stacji filter paliwa, i wykreciłem przewody netakiwe idace z pompy do wtryskiwaczy .Na wejscie do pompy podąłem szklanke czystej ropy i tak starałem sie przepłukac pompe....poskładalismy wszystko i odpalił,chodził mułowato itd.. zaankowałem odrazu na stacji 25l ropy i pojechałem do domu.Wracajac juz sie ustabilizował i nie szarpał itd ae kontrolka Filter dalej swieciła.Dojechałem do domu i było oki,podkusiło mnie jechac po piwo i wracajac znowu zaczał przerywac i zgasł na dobre.Jeszcze jak chodził to tak przerywał jakby nie na wszystkie gary dostawał rope.... moje pytanie .. co mam zrobic na ta chwile..?? jak przepłukac skutecznie cały układ paliwoy i czy wtryskiuwacze mozna wyciagnac i w jakis sposób to wyczyscic... prosze pomóźcie bo jestem załamany jesli moje słoneczko straci serce.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
And482 Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 oj cos ty tam wlał ?????????????? [ Dodano: Pią 21 Gru, 2007 23:28 ] :029: :029: :029: :029: biedne słońce :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefino Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 stawiam na to co u mnie- mikrofiltr ceramiczny w samej pompie wtryskowej- jedź do dobrego warsztatu ze specjalizacją w dieslach- w moim wypadku za wymianę z robotą zapłaciłem 120zł- wiele japończyków ma podobno takie coś- a jeżeli nie pomoże to zastanawiałbym sie nad wymianą końcówek wtrysku- ale raczej to będzie ten filterek[/i] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duczekzabrze Opublikowano 22 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 stawiam na to co u mnie- mikrofiltr ceramiczny w samej pompie wtryskowej- jedź do dobrego warsztatu ze specjalizacją w dieslach- w moim wypadku za wymianę z robotą zapłaciłem 120zł- wiele japończyków ma podobno takie coś- a jeżeli nie pomoże to zastanawiałbym sie nad wymianą końcówek wtrysku- ale raczej to będzie ten filterek[/i] oki dzieki wezme to pod uwage.. zaraz kolega mnie zaholuje na warsztat i spróbujer zrobic to co wczoraj ale zobacze koncówke wtryskiwaczy jak wygladają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 Kontrolka filter?? Wylej wode z puszki filtra powietrza to odzyje A czy nie przypadkiem z filtra paliwa ? :zdziw: Z tego co wiem to filtr powietrza nie ma czujnika wody, nie ma żadnego czujnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duczekzabrze Opublikowano 28 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Kontrolka filter?? Wylej wode z puszki filtra powietrza to odzyje A czy nie przypadkiem z filtra paliwa ? :zdziw: Z tego co wiem to filtr powietrza nie ma czujnika wody, nie ma żadnego czujnika. no włąsnie.. ?? jutro bede sie bawic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer17 Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 A mrozy były ?? Bo może ci parafina się wytrąciła na wtryskach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duczekzabrze Opublikowano 1 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 A mrozy były ?? Bo może ci parafina się wytrąciła na wtryskach. nie to na pewno nie to... tak to wyglada po ściągnięciu wtrysków na zdjeciach wyglada jakby silnik był zarzygany olejem ale to nie olej tylko płukałem weze idace z pompy do wtryskiwaczy i odkerciłem je od wtrysku [ Dodano: Nie 06 Sty, 2008 17:50 ] Nissan odpalił,przedmuchałem całe wtryski i w wszystkie przewody kompresorem.pompe przepłukałem benzyna 98 i wszystkie elementry wykąpałem wtej ze benzynie.Ogólny efekt jest oki bo odpalił,jutro sciagam bak :-) wie ktos gdzie jest czujnik ze swieci sie kontrolka Filter?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.