Gość Konstruktor Opublikowano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 Witam, W drzwiach kierowcy jak chce otworzyć szybę elektryczna to naciskam przycisk a ona leci aż do samego końca mimo że puszcze go w drzwiach pasażera jest normalnie jak puszcza się przycisk to szyba staje. Co może być tego przyczyną?? I czy da się to naprawić we włąsnym zakresie czy jechac do warsztatu?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacek70 Opublikowano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 Na przycisku sterującym lewą szybą powinien być napis "AUTO". Jeśli jest, to naciśnięcie przycisku do połowy powoduje ruch szyby tylko na czas kiedy trzymasz przycisk. Naciśnięcie przycisku do końca spowoduje nieprzerwany ruch szyby do końca zakresu (całkowite otwarcie lub zamknięcie). Tak to działa. Na przycisku od prawych na pewno nie masz oznaczenia "AUTO". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ajac Opublikowano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 Na przycisku sterującym lewą szybą powinien być napis "AUTO". Jeśli jest, to naciśnięcie przycisku do połowy powoduje ruch szyby tylko na czas kiedy trzymasz przycisk. Naciśnięcie przycisku do końca spowoduje nieprzerwany ruch szyby do końca zakresu (całkowite otwarcie lub zamknięcie). Tak to działa. Na przycisku od prawych na pewno nie masz oznaczenia "AUTO". To prawda częściowa. Nie ma ani połowy, ani końca naciskania przycisku . Działa to nieco inaczej. Skok przycisku jest ten sam jedynie krótkotrwałe naciśnięcie przycisku uruchomia automatyczne otwieranie szyby do końca, a dłuższe przytrzymanie powoduje zatrzymanie ruchu szyby w momencie puszczenia przycisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Konstruktor Opublikowano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 No ja nacisnołem przycisk trzymałem aż się szyba otworzy do połowy i puściłęm a ona zjechała do końca więc myśle że nie było to " krótkotrwałe naciśnięcie przycisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ajac Opublikowano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 No ja nacisnołem przycisk trzymałem aż się szyba otworzy do połowy i puściłęm a ona zjechała do końca więc myśle że nie było to Jeżeli tak było, to nie ma o czym mówić. W tej sytuacji oznacza to jedynie, że coś Ci się musiało w instalacji pochrzanić. Niestety nie potrafię Ci pomóc na odległość. Pozdrawiam Tym bardziej mi przykro, że jak teraz dopiero zauważyłem, mieszkasz w Lublinie z którego trzy lata temu przywiozłem swoją almerkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacek70 Opublikowano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 To prawda częściowa. Nie ma ani połowy, ani końca naciskania przycisku . Działa to nieco inaczej. Skok przycisku jest ten sam jedynie krótkotrwałe naciśnięcie przycisku uruchomia automatyczne otwieranie szyby do końca, a dłuższe przytrzymanie powoduje zatrzymanie ruchu szyby w momencie puszczenia przycisku. U mnie zachowanie lewej szyby nie zależy od tego jak długo naciskam przycisk. Za to wyraźnie wyczuwam, że przycisk odpowiadający za lewą szybę ma 2 pozycje w dół i 2 pozycje w górę (podobnie jak wyzwalacz w aparacie fotograficznym). Przycisk od prawej szyby ma krótszy skok i brak mu pozycji pośredniej. Może masz inną wersję wyposażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość porcupine Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 To prawda częściowa. Nie ma ani połowy, ani końca naciskania przycisku . Działa to nieco inaczej. Skok przycisku jest ten sam jedynie krótkotrwałe naciśnięcie przycisku uruchomia automatyczne otwieranie szyby do końca, a dłuższe przytrzymanie powoduje zatrzymanie ruchu szyby w momencie puszczenia przycisku. U mnie zachowanie lewej szyby nie zależy od tego jak długo naciskam przycisk. Za to wyraźnie wyczuwam, że przycisk odpowiadający za lewą szybę ma 2 pozycje w dół i 2 pozycje w górę (podobnie jak wyzwalacz w aparacie fotograficznym). Przycisk od prawej szyby ma krótszy skok i brak mu pozycji pośredniej. Może masz inną wersję wyposażenia? jacek70, u mnie jest identycznie i nie sądzę by w innych N-16-tkach było inaczej Ajac, musisz sie mylić, sprawdź jeszcze raz jak jest u Ciebie. Konstruktor, naciskaj z wyczuciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 A może, najnormalniej w świecie, przycisk się zwalił i nie daję większego oporu przy domykaniu/otwieraniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość olej Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Najprawdopodobniej masz zepsyty przycisk do otwierania. Działa to nieco inaczej. Skok przycisku jest ten sam jedynie krótkotrwałe naciśnięcie przycisku uruchomia automatyczne otwieranie szyby do końca, a dłuższe przytrzymanie powoduje zatrzymanie ruchu szyby w momencie puszczenia przycisku. Jeżeli zastosowałeś się do zaleceń kolegi i nadal masz ten sam problem to podjedź na jakiś warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacek70 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 jacek70, u mnie jest identycznie i nie sądzę by w innych N-16-tkach było inaczej Ajac, musisz sie mylić, sprawdź jeszcze raz jak jest u Ciebie. Konstruktor, naciskaj z wyczuciem Dokładnie tak, instrukcja obsługi strona 1-30. Ja mam N16, nie wiem jak to było rozwiązane w N15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Brt85 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Albo poprzedni właściciel wymieniał ten przycisk i zamontował taki jak w prawych drzwiach.Musiał podłączyć tylko jedną opcję. Takie moje własne przemyślenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Konstruktor Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 W tym sęk że akurat mam instrukcje ale bez strony 1-30 szok.... [ Dodano: Pon 24 Gru, 2007 12:35 ] Wszystko z szyba jest OK poprostu teraz wiem jak sie ten pstryczek zachowuje:) Wesołych Świąt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ajac Opublikowano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 To prawda częściowa. Nie ma ani połowy, ani końca naciskania przycisku . Działa to nieco inaczej. Skok przycisku jest ten sam jedynie krótkotrwałe naciśnięcie przycisku uruchomia automatyczne otwieranie szyby do końca, a dłuższe przytrzymanie powoduje zatrzymanie ruchu szyby w momencie puszczenia przycisku. U mnie zachowanie lewej szyby nie zależy od tego jak długo naciskam przycisk. Za to wyraźnie wyczuwam, że przycisk odpowiadający za lewą szybę ma 2 pozycje w dół i 2 pozycje w górę (podobnie jak wyzwalacz w aparacie fotograficznym). Przycisk od prawej szyby ma krótszy skok i brak mu pozycji pośredniej. Może masz inną wersję wyposażenia? jacek70, u mnie jest identycznie i nie sądzę by w innych N-16-tkach było inaczej Ajac, musisz sie mylić, sprawdź jeszcze raz jak jest u Ciebie. Konstruktor, naciskaj z wyczuciem Oczywiście koledzy jacek70 i porcupine mają absolutną rację. Myliłem się. Dzisiaj sprawdziłem i jest tak jak oni opisują, a byłem przekonany, że jest tak jak opisywałem Życzę wszystkim zdrowych i wesołych Świąt. Smacznej Wigilii Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pepelus Opublikowano 25 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 Według tego co napisał jacek 70 Na przycisku sterującym lewą szybą powinien być napis "AUTO". Jeśli jest, to naciśnięcie przycisku do połowy powoduje ruch szyby tylko na czas kiedy trzymasz przycisk. Naciśnięcie przycisku do końca spowoduje nieprzerwany ruch szyby do końca zakresu (całkowite otwarcie lub zamknięcie). Tak to działa. Na przycisku od prawych na pewno nie masz oznaczenia "AUTO". Powinno być tak że do góry też automatycznie powinna szyba iść.. Natomiast ja mam tylko automat w dół ale do góry już nie.. Czy faktycznie jest to inna wersja ? ! Mam na lewym przycisku napisane "AUTO" ale skoki mam w sumie 3.. dwa w dół i jeden w górę.. Czy trzeba jakąś kombinację zrobić żeby do góry automatem szła szyba ?? Bo nie wyłapałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość porcupine Opublikowano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 Wystarczy ze podciągniesz przycisk na maksa do góry,puścisz i szyba sama powinna sie zamknąć. Tak to wygląda u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość logis Opublikowano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 U mnie auto działa też tylko w dól.Do góry niestety nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pepelus Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 Z tego wynika że są różne typy... Trudno.. :/ ..Pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi