Gość wieko Opublikowano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 witam! czy ktos z Was montował w swoim nissmo podobny zestaw ? http://www.allegro.pl/item286160178_ksenon...t_h4_tanio.html Jakie wrażenia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwolcio Opublikowano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 Oj nie polecam. montowałem coś takiego w hondzie civic V gen hatchback. za te pieniądze to jest chyba tylko światło mijania xenon natomiast światło drogowe jest to zwykły halogen. Po pierwsze nie polecam bo ani mijania ani drogowe nie świeci dobrze. po drugie jak się drogowe spali co na pewno nastąpi znając żarówke h1 to cały żarnik jest do wyrzucenia bo zarówki od drogowego światła nie zmienisz nie wiem jak w nissanie ale w hondzie to była porażka. gość zmenił reflektory na angel eyes i ma teraz 2x h1 do tego 2x zestaw xenon 8000K i jest profi wiem bo sam to montowałem a gość to mój szwagier Jeśli się nie myle to ma jeszcze te żarniki w sumie urzywane jeden m-c. myśle że tanio by sprzedał ale aby to świecilo to przetwornice potrzeba. w razie czego pisz pozdrawiam i życzę radosnych świąt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wieko Opublikowano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 cześć.... myślałem zamontować to do mojej N15.... tam są H4 ... no i zestaw 6000K (białe światło) Hmmm... w sumie dostałem taki zestaw w prezencie, ale nie wiem jak to się sprawuje, więc nie chcę tak go od razu montować do samochodu. Seryjne światła w almerach są dość kiepskie, i albo kupię porządne żerówki podwyższonej jasności, albo trzeba będzie wrzucić ten pseudo-ksenon... ps. no własnie - mijania jest pod zestaw ksenonu, a drogowe zostają na zwykłej żarówce... czy to się, za przeproszeniem, nie pieprzy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiu Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Z tego co widzę na Allegro to prawdziwe kseony, a z tego co się orientuje samochody wyposażone w kseony muszą mieć układ samopoziomujący światła, żeby nie oślepiać kierowców. Jak ja jeżdżę w nocy to krew mnie zalewa jak jedzie gościu na pseudokseonach albo kseonach bez odpowiednich lamp i oślepia.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Jak zle wyregulujesz swiatla to i maluch cie oslepi. W mondeo samopoziomowanie dziala tylko po wlaczeniu auta. Jak pozniej do tylu siada 3 osoby i zaladujesz bagaznik to sie nie wypoziomuja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 ps. no własnie - mijania jest pod zestaw ksenonu, a drogowe zostają na zwykłej żarówce... czy to się, za przeproszeniem, nie pieprzy? W almerce drogowe i mijania jest na jednej żarówce czytaj lampie więc odpada chyba że bixsenon co innego w primie tam jest osobno mijania i drogowe więc zakładasz np. na mijania xsenon a drogowe na drugiej lampie zostaną po staremu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiu Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Krótki artykuł I drugi artykuł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.