Gość Robak Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 Witam, mam micre 1,0 z 93roku. Przebieg 150000 tys km. Czy paski "klinowe" lub rolki mogą wydawac jakies dzwieki typu stukanie czy to raczej stuka łancuszek. Nie dokonca słychac co to.... Jesli to rolki z paska ktoregos to jakie koszty są tego i ile kosztuje cały kompletny rozrząd. Jaki polecacie olej do silnika i skrzyni...? :027: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość polo987 Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 wiec tak paski napewno nie stukaja jak juz to stuka jakis napinacz pewnie napinacz lancucha rozrzadu....a to juz koszty ze glowa boli......kompletny rozrzad do micry to 1200zl same czesci...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość uciu Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 ...kompletny rozrzad do micry to 1200zl same czesci...... ni przesadzajmy - za kompletny rozrząd (łańcuchy, napinacze + wszystkie koła zębate) z robocizną zapłaciłem ok 1000zł z tego prawie 5stów to koła zębate, których nie trzeba wymieniać!! Czesci japońskie ze sklepu w Katowicach - firmy nie pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Robak a sprawdzałeś osłony wydechu pod autem w jego centralnej części? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Robak Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Tak tam jest ok, mechanik powiedział ze to ktoras rolka z pasków ale mam z tym jezdzic (jego słowa), tylko czy mu wiezyc.... Poza tym autko swietnie jezdzi i pali 7 w miescie ( jezdze jak taxi hehe)... A jak sprawdzic czy to te rolki np. ? bo wymienie wszystkie a okaze sie ze dalej stukanie jest... : [ Dodano: Pon 31 Gru, 2007 14:23 ] aaa i jescze czy jest jakis sklep w okolicach tychów do nissana?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryk1e Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 rolki paskow masz na wale alternatorze, pompie, wody, ew wspomie i klimie. czyli wychodzi na to ze ktores lozysko ci poszlo. bo rolka sama z siebie raczej nie bedzie klekotac. jeszcze radzilbym ci sciagnac wszystkie paski wielorowkowe i wtedy odpalic na kilka sekund auto i osluchac. jesli stuki nie ustaly to 99% rozrzad. jesli wyjdzie ze rozrzad sciagnij kape zaworow i zobacz w jakim stanie optycznym jest lancuch. jesli nie widac jakis super wielkich uszkodzen to mozesz jeszcze zrobic kilka tys km, ale przez ten czas odkladaj sobie na nowy rozrzad. w przypadku zerwania masz koszty: kompletny rozrzad plus regeneracja glowicy. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość l_home Opublikowano 1 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 Mam w dwóch micrach 1,0 to samo co u ciebie, też klekocze i jeżdze już z rok i nic sie nie dzieje jedna ma 148 tyś km druga 158 tyś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Robak Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Dokładnie sie przysłychałem. Odpalam i cisza ale po około minucie juz słychac i nieprzestaje. Jest to tak jagby cos niewiem ocierało, czestotliwosc tego to mniej wiecej tak: ...***..**....................***..**.......................***..**..... i tak cały czas (* to ten odgłos). Tak to napisałem bo niewiem jak... ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pavlo Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Dokładnie sie przysłychałem. Odpalam i cisza ale po około minucie juz słychac i nieprzestaje. Jest to tak jagby cos niewiem ocierało, czestotliwosc tego to mniej wiecej tak: ...***..**....................***..**.......................***..**..... i tak cały czas (* to ten odgłos). Tak to napisałem bo niewiem jak... ) u mnie było podobnie po odpaleniu cisza i później słychać było tarcie metal o metal. jak sie okazało miałem wytarte napinacze łańcuszków rozrządu. i na razie mam spokój. napinacze mnie kosztowały około 300 zł. wymiana nic bo sam sobie je wymieniłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.