Gość sakal Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Witam mam taki problem z moim dieselkiem. dzisiaj w czasie stania na światłach silnik zaczął się dziwnie trząść, jakby przygasał i zauważyłem że strasznie dymi na biało. CO może być przyczyną?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piektor Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 uszczelka pod głowicą, sama głowica pęknięta - wygląda, jakby zassał płynu z chłodnicy.... Sprawdź stan płynu w chłodnicy, bąbelki nie lecą w zbiorniczku wyrównawczym :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zetek Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Dokładnie jak napisał kolega. Ubywa płynu z chłodnicy ????????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 To na 100% uszczelka poszła i oby głowica nie pękła co się często zdaża w tym motorku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawert Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 A jak masz szczęscie (w porównaniu do pękniętej głowicy/uszczelki) to zatankowaleś szit nie diesla i to woda w paliwie robi ci psikusa - nie tankowałeś niedawno przed tymi objawami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sakal Opublikowano 1 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 właśnie tankowałem dzień wcześniej. moge tak jeszczej jechać, czy odrazu do mechaniora?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 1 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 właśnie tankowałem dzień wcześniej. moge tak jeszczej jechać, czy odrazu do mechaniora?? Jeśli tak to na początek wylej syf z baku wlej pewnej ropy i sprawdź a i czy są bąbelki powietrza w układzie chłodzenia jak dasz po gazie jeśli tak to 100% uszczelka a jeśli nie to paliwo :one: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piektor Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 czy odrazu do mechaniora?? tylko ta opcja, ........bo raczej sam zbiornika nie wyczyścisz jeśli nawet to tylko syf w paliwie..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vazaha Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Witam mam taki problem z moim dieselkiem. dzisiaj w czasie stania na światłach silnik zaczął się dziwnie trząść, jakby przygasał i zauważyłem że strasznie dymi na biało. CO może być przyczyną?? Dobra, wszystkie rady kolegow prawidlowe oprocz chyba ostatniej bo na mechaniora zawsze sie zdazy. Mnie to wyglada na wode, albo w paliwie ( bardzo prawdopodobne) no albo przeciek glowicy ale to latwo sprawdzic ( ubywa). w pierwszym wypadku (mialem to w mojwj poprzedniej bemce byla woda. Nalej do baku przy stanie MINMUM 3/4 BAKU cwiartke spirytusu denatury, zabsorbuje wode w baku. W drugim niestety zostaje mechanik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.