Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

nie dziajaja kierunkowskazy

Gość mihal

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dziś przestały chodzić kierunkowskazy w moim n14, początkowo nie działały też awaryjne ale po wymianie bezpiecznika są ok. Kierunków nadal nie ma. Nie wiem czy układ odpowiedzialny za kierunkowskazy jest ten sam co przy awaryjnych? czy może stało się coś z włącznikiem kierunków przy kierownicy? proszę o pomoc

pozdrawiam

mihal

przypuszczam że dźwignia od kierunków może mieć coś wspólnego z awaryjnymi- tak było bynajmniej w CC szwagra jak mu centralny podłączałem do kierunków- musiałem się dostać do włącznika awaryjnych i tam podpinać- Postaraj się wyjąć włącznik awaryjnch i tam patrz czy coś się nie odpięło. Zobacz też czy przekaźniki są sprawne- jeżeli nie bedziesz mógł sobie poradzić napisz na priva-widzę że kolega z Poznania - mam namiar na paru dobrych elektryków w Tarnowie i Sadach. Pozdrawiam

Witam

Chyba nie da sie wyjąc z zewnątrz włącznika. Musisz rozebrac konsole środkową, to proste.

najpierw 1 wyczepiasz ramkę mieszka drążka skrzyni biegów,

2 później wyjmujesz tą małą pułeczkę pod popielniczką,

3 wyjmujesz popielniczkę i wykręcasz dwie śruby, jedna jest zasłonieta popielniczka

4 teraz wyczepiasz z zatrzasków konsole ciągnąc z obu stron na dole i już masz dostęp do włącznika.

Mam nadzieję rozczytasz te moje wypociny :)

Dzięki za pomoc, sprawa sie wyjaśniła, byłem u elektryka i okazało się że było gdzieś zwarcie w instalacji w okolicy przedniej lampy. Jeszcze raz dzięki za pomoc

Gość krzykrzy1

witam.ja mam za to inny problem z kierunkami.dzialaja chwile po czym sie blokuja i caly czas swieca.czy to wina przekaznika ze sie grzeje czy jakies problemy z instalacja??pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...