Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

czy to pompa paliwa??

Gość Alien66

Rekomendowane odpowiedzi

mam spory problem z odpaleniem auta. mam primerke z 98` 2.0TD, zdarza sie ze normalnie kreci ale nie odpala, paliwo leje dobre. czasem tak krece ze aku pada.

czy to moze byc wina pompy paliwa? pompe mam w metalowej obudowie i na gorze jest przycisk do recznego dopompowanie paliwa i on mi nie dziala. czy to jest to.

Witam

A sprawdzałeś czy świece żarowe grzeją i jak długo? Skorzystaj z wyszukiwarki.

Przy okazji życzę Wszystkim Użytkownikom forum NKP Szczęśliwego Nowego Roku.

w twoim dieslu na 90% niema pompy paliwa, no chyba że myślisz o pompie wtryskowej.

to co opisałeś jest filtrem paliwa zaś pompka na jej szczycie służy do zassania paliwa po operacji wymiany filtra paliwa.

jeśli masz kłopoty z odpaniem to koniecznie musisz sprawdzić:

1. czy grzeją ci świece żarowe

2. czy układ paliwowy jest szczelny (jeśli na wlocie do pompy wtryskowej widać pęcherze powietrza to znak że gdzieś jest nieszczelność)

3. czy filtr paliwa jest drożny

tyle możesz sam sprawdzić, resztą niestety musi zająć się wyspecjalizowany warsztat

a przyczyn może być wiele np. zły stan wtrysków, słaba kompresja, zły kont wtrysku, przestawione fazy rozrządu, immobilizer.

wlasnie mialem na mysli. ta pompka do zassania paliwa na gorze filtra paliwa mi nie dziala.

swiece tak jak teraz grzeja sie z 5 sek i odpala, choc czasem musze 2 razy grzac. prad na listwach jest i swiece sa dobre, filtr paliwa wymienilem w lipcu ale chyba go sprawdze.

jak bys mogl wyslac do mnie maila swojego to byc ci wyslal fotke silnika, bo ma jeden przewod z ktorego olej cieknie a fachowo to nie wiem jak sie nazywa.

pozdro

alien66@op.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...