Gość Wodzu101 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 Witam, szukałem w wyszukiwarce i nie znalazlem. Mam Sunny 1.6 12V Coupe 91' skrzynia ręczna 5-biegów,benzyna, pytanie czy w takiej skrzyni wymienia się olej.Pytałem wśród znajomych posiadaczy nissankow i usłyszałem ze sa skzynie w sunny w ktorych sie nie wymienia oleju, nie chce mi sie w to wierzyc ale pytam czy w moim sunny wymienia sie olej w skrzyni i jak?? Dodam ze w mikrze kiedys wymienialem i wlewalem olej przez wykrecenie ze skrzyni linki predkosciomierza. [ Dodano: Czw 03 Sty, 2008 14:31 ] szkoda ze nikt nie chce dyskutowac. zostawie ten temat dla własnych przemyśleń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodzu101 Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 ja nie bylbym tego taki pewny ze we wszystkich.Z mojego wywiadu dowiedzialem sie ze sa samochody w ktorych wymieniany jest olej w skrzyni po pierwszym przegladzie sewisowym po 2tys a pozniej jest zalewana skrzynia olejem i tyle nic sie nie zmienia tylko pytanie czy w tak starym nissanku z 91 tez juz japonce stosowali ta technologie i na dodatek sa tez skrzynie bez korka spustowego czyli moim zdaniem producent nie przewidzial wymiany.Ale na polską logike wydawalo by sie ze sie wymienia bo my wszedzie wszystko wymieniamy i dlaego stosuje sie rozne motody. Jakby kolega powiedzial jak w b12 to uczynic lub podeslal linka do posta w ktorym pisza jak to zrobic lub chociaz screena z ksiazki bylbym wdzieczny (w serwisowkach nie widzialem zmianki o tym) . pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodzu101 Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 okazalo sie ze w sie ze w ksiazce wszystko jest , niewiem jak wczesniej szukalem ze tego nie znalazlem dzieki za pomoc jeszcze jakby kolega doradzil jaki olej do skrzyni biegow do takiego nissanka i ile moglby kosztowac bylo by super, wyczytalem ze 80w90 czy taki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Ja zalałem wyczytanym w "mądrej" książce i polecany na forum Shell Spirax 80W90 i teraz, jak jest zimna to ledwo biegi wrzucam. Zalej ją 75W90. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.