Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

czy wymienia się olej w skrzyni biegów w B12

Gość Wodzu101

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

szukałem w wyszukiwarce i nie znalazlem.

Mam Sunny 1.6 12V Coupe 91' skrzynia ręczna 5-biegów,benzyna, pytanie czy w takiej skrzyni wymienia się olej.Pytałem wśród znajomych posiadaczy nissankow i usłyszałem ze sa skzynie w sunny w ktorych sie nie wymienia oleju, nie chce mi sie w to wierzyc ale pytam czy w moim sunny wymienia sie olej w skrzyni i jak?? Dodam ze w mikrze kiedys wymienialem i wlewalem olej przez wykrecenie ze skrzyni linki predkosciomierza.

[ Dodano: Czw 03 Sty, 2008 14:31 ]

szkoda ze nikt nie chce dyskutowac. zostawie ten temat dla własnych przemyśleń

ja nie bylbym tego taki pewny ze we wszystkich.Z mojego wywiadu dowiedzialem sie ze sa samochody w ktorych wymieniany jest olej w skrzyni po pierwszym przegladzie sewisowym po 2tys a pozniej jest zalewana skrzynia olejem i tyle nic sie nie zmienia tylko pytanie czy w tak starym nissanku z 91 tez juz japonce stosowali ta technologie i na dodatek sa tez skrzynie bez korka spustowego czyli moim zdaniem producent nie przewidzial wymiany.Ale na polską logike wydawalo by sie ze sie wymienia bo my wszedzie wszystko wymieniamy :D i dlaego stosuje sie rozne motody. Jakby kolega powiedzial jak w b12 to uczynic lub podeslal linka do posta w ktorym pisza jak to zrobic lub chociaz screena z ksiazki bylbym wdzieczny (w serwisowkach nie widzialem zmianki o tym)

.

pozdr

okazalo sie ze w sie ze w ksiazce wszystko jest , niewiem jak wczesniej szukalem ze tego nie znalazlem :( dzieki za pomoc jeszcze jakby kolega doradzil jaki olej do skrzyni biegow do takiego nissanka i ile moglby kosztowac bylo by super, wyczytalem ze 80w90 czy taki

Ja zalałem wyczytanym w "mądrej" książce i polecany na forum Shell Spirax 80W90 i teraz, jak jest zimna to ledwo biegi wrzucam.

Zalej ją 75W90.

pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...