Gość pawel2611 Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Mam almere 1.4 rok 96 i mam problem taki: Po przejechaniu paru kilometrow auto gasnie, kontrolki od silnika, oleju i akumulatora odrazu zapalaja sie. W momencie gdy auto gasnie obroty silnika wzrastaja i spadaja do zera. Nie wiem gdzie moze byc wina, bylem juz u mechanika on powiedzial ze to nie wina obrotow, swiece sa tez dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość scarab Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 zmień mechanika w momęcie gdy gasnie Ci Almerk to jedziesz ze wcisniętym sprzęgłem?? a masz ja w gazie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawel2611 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Gasnie mi gdy stoje w korkach i w tym momencie obroty rosna do 2000 a pozniej gdy ruszam to spadaja i auto gasnie. Ale to nie zdarza sie czesto. Brak gazu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Speeder Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Jeśli piszesz, że gaśnie w korkach to może to być wina silnika krokowego, odpowiedzialnego za wolne obroty lub czujnika predkości obrotowej biegu jałowego. Silnik krokowy nalezałoby wymontować i przeczyścić, ewentualnie wymienic a jeśli to nie pomoże to podpiąć pod kompa i odczytać numer błędu bo powinien w tym przypadku wystąpić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.