Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Rozbite auto - wycena

Piotrek_S
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Stalo sie tak nieszczesliwie jak widac na ponizszych zdjeciach.

Sytuacja wygladala tak ze ja jechalem na rodzie prawym pasem, a koles obok mnie lewym. I on chcial jechac prosto a ja dalej po rondzie, no i mu stanalem na drodze niestety.

Naprawa bedzie ze OC sprawcy - firma to PTU. Jak myslicie, ile bedzie rozsadnie od nich wyciagnac? Na ile warta jest taka szkoda? Rozliczenie najchetniej wzialbym na kosztorys, ale jak mi zaproponuja smieszne pieniadze i nie beda chcieli podniesc stawki to oddam do warsztatu, gdzie policza swoje :).

Jak widac troche sie slupek przestawil - znaczy zostal wepchniety do srodka. Prog wgniecony, drzwi pogiete i kawalek tylnego blotnika zarysowany.

1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG

5.JPG

6.JPG

7.JPG

8.JPG

9.JPG

10.JPG

11.JPG

12.JPG

13.JPG

14.JPG

Ile moge za to wycisnac z ubezpieczalni?

próg jest lekko zgięty, ale nie dam ręki uciąć czy będzie konieczność wyciągania na ramie, do tego dochodzi klepanie dwóch elementów no i lakierowanie...

Pojedź wcześniej i zasięgnij fachowej opinii, ale myślę, że zawołają nie mniej niż 5000 za naprawę... tak więc możesz o tyle mniej więcej walczyć

czyli co panowie, na 4-5 tys moge liczyc :D to w sumie dobrze, jesli dadza mi tyle to sam bede robil auto, slupek wyciagne, drzwi przednie to raczej wymiana - jak to sie mowi nie ma co szklem d.. podcierac i klepac tych drzwi, tylne sobie klepne bo wiele sie nie pogielo. Jutro mam ogledziny z rana, wiec pewnie w przyszym tygodniu przysla propzycje kosztorysu. Mam nadzieje ze pokryje sie z tym co piszecie :D

ja bym pojechał do ASO i bym sie zapytał ile mniej wiecej bedzie kosztowała naprawa.nie widac na zdjeciach zeby te miejsca były juz robione wiec elementy powinni wycenic na nowe.zawsze jak dostaniesz wycene i nie bedzie Ci sie podobała to mozesz przedstawic im faktory za naprawe.moja rada sciagnij z nich jak najwiecej ;)

ja bym pojechał do ASO i bym sie zapytał ile mniej wiecej bedzie kosztowała naprawa.nie widac na zdjeciach zeby te miejsca były juz robione wiec elementy powinni wycenic na nowe.zawsze jak dostaniesz wycene i nie bedzie Ci sie podobała to mozesz przedstawic im faktory za naprawe.moja rada sciagnij z nich jak najwiecej ;)

No dobra rada - podjade do ASO i spytam w koncu to nic nie kosztuje.

Co do faktur to raczej sam bede robil, ew. moge sobie sam na siebie faktury wystawic ale to mocno podejzane i na 99% odmowia wyplaty:)

Jak mi sie nie spodoba ich wycena to zaproponuje im swoja, jak sie nie zgodza to sprawa albo trafi do sadu albo auto trafi do ASO i beda musieli zaplacic 4 x moja proponowana sume heh:)

Piotrek_S, masz do wymiany dwoje drzwi, próg ze słupkiem też kwalifikuje się do wymiany chyba że zdecydyjesz się na naprawę. Dolicz lakierowanie 4 elementów, wymianę listew i módl się żeby nie było szkody całkowitej.

Pozdr.

Gość mdzalewscy
a ja myślę że mu wycenią poniżej 4 tyś.

w PZU za wgięte drzwi na podobnym poziomie + trochę błotnik przedni + lekko słupek przedni + lusterko , wycenili mi na 4tyś za Primerę 1992r. 2 lata temu.

Tutaj na pierwszy rzut oka jest więcej do roboty + nowsze i droższe auto

co do ceny nowych części w aso i wycenę szkody to chyba odlicza się amortyzację jakąś od cen. Chyba nie ma zapisu o nowych częściach, tylko że mam być po naprawieniu w stanie nie gorszym niż przed uszkodzeniem

Dzis bylem na ogledzinach, facet obcykal fotki cos tam zapisal, grubosc lakieru pomierzyl i powiedzial ze za 1,5 tygodnia sie mam dowiadywac jaka decyzja. Tak wiec czekam...

Szkody całkowitej nie będzie. Myślę, że około 4.000.

1,5 tygodnia?! Gdzie jestes ubezpieczony...? w Uniqa znajomej dale odp. po 4ch godzinach!

Pozdrawiam

To nie idzie z mojego ubezpieczenia, tylko z OC sprawcy kolizji. A ta firma to PTU - dziadostwo straszne z tego co widze.

Nie ma dobrej renomy. Powiem inaczej nie słyszałem jeszcze coś dobrego o niej.

To nie idzie z mojego ubezpieczenia, tylko z OC sprawcy kolizji. A ta firma to PTU - dziadostwo straszne z tego co widze.
Kurde nie strasz mnie bo też czekam na ich odpowiedź w sprawie wyceny pokolizyjnej. Dokładnie tydzień temu byłem na oględzinach czyli mają jeszcze 23 dni na wypłacenie odszkodowania.

Andrzej330, firma jak firma, ale sprzedaje tanio polise OC, to tez sie liczy.

Zgadzam się też się liczy. Ale z takimi podrzędnymi to bym uważał. Chociażby dlatego, że zwiną interes i co wtedy.

Kurde nie strasz mnie bo też czekam na ich odpowiedź w sprawie wyceny pokolizyjnej. Dokładnie tydzień temu byłem na oględzinach czyli mają jeszcze 23 dni na wypłacenie odszkodowania.

Z wypłatą odszkodowania zwleka każda firma. Walczyłem z PZU i Compensą. Obeszło się bez sądu, ale obiło o najwyższe ichnie władze w kraju. A te już nie chcą mieć złej opinii.

Gość Kropa_AMS

powiem wam tak:prawdopodobnie(90%) 2 drzwi i prog uznaja do wymiany(nie wiem jak ten ubezpieczyciel sie ceni?)teraz malowanie 2drzwi prog tylny blotnik i nie wiadomo jak go uznaja bo on nie ma laczenia z dachem :)

1 jak widze na zdieciach to jest zielen -perla metalik(dosc droga farba)

2 uzywane drzwi tyl lub przod (gole na allegro)ale powinni wyliczyc 70% wartosci nowych

http://moto.allegro.pl/item292120035_drzwi...p11_czesci.html

3 prog nowy nie znam ceny ale pewnie tez nie malo

4 pociagniecie slupka i wymiana czesci +lakierowanie

5 stawiam na szkode calkowita

zycze szczescia i trafienia na dobrego zeczoznawce a nie pana zza biurka co sie nie zna na robocie bo najczesciej tacy tam pracuja

Gość Kropa_AMS

ja to wiem ty i wszyscy ale czy ten co bedzie robil kosztorys to tak chetnie to zaznaczy :diabel:

[ Dodano: Czw 10 Sty, 2008 17:22 ]

JAK BYS SZYKAL DRZWI TO WIEM KTO MA PRZEDNIE KOMPLETNE ZA 150