Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] Fotele z innego nissana

Gość Witek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

nie wejdą, trzeba spawać prowadnice, ale to w sumie jest dość łatwe, ktoś tu na forum wpasował siedzenia ze skórą od fiata coupe, widziałem na allegro sportowe fotele z Rovera do micry przerobione, almera ma na bank inny rozstaw a maxima pewnie tym bardziej

Dokładnie, dostałem w dobrej cenie komplet przednich od Almerki SR :)

Ale niestety są szerzej rozmieszczone prowadnice ( i bez przeróbki nie da rady się wstawić :|

Rozumiem.. Jeśli ktoś dokonywał przeróbki to prosił bym o napisanie co trzeba zrobić nie jestem spawaczem ani nikim takim ale mam kuzyna który za parę złociszy chętnie sie by tym zają ;)

a ja mam trochę inne pytanie... bo oglądając fotki micrusów natknąłem sie na K10 superS gdzie fotele wyglądają na rewelacyjne - ktoś wie jak jest w rzeczywistości i jak z dopasowaniem do K11 :?:

gdzie fotele wyglądają na rewelacyjne - ktoś wie jak jest w rzeczywistości

oj stary...jak tylko trafię je w ładnym stanie to od razu lecą do micruni :D Lawina ma je u siebie i jak wsiadłem to nie chciało mi się z nich wstawać :) A trzymanie boczne...po prostu bajka ;)

czyli podobnie jak te od golfa GTI

mogę nawet zaryzykować stwierdzenie, że recaro z golfa gti nie mają lepszego trzymania bocznego niż te z SuperS...

no ja właśnie siedziałem w golfinie i te siedzenia mnie powaliły trzymaniem i wygoda a jak mówisz ze te od S-ki są lepsze to już sobie nie wyobrażam jak sie tam sie musi siedziec :P

Gość Pablo_Snk

coyot, Pół roku temu założyłem z k11 z SuperS i według mnie o wiele lepsze ma trzymanie boczne niż zwykłe. Tylko jak ktoś bawi się ze spawaniem szyn na fotele niech lepiej uważa jak to robi. Bo przy wypadku wyjdzie czy dobrze przyspawane były czy nie. Ale nie wiem czy już będziemy w stanie to stwierdzić po drugiej stronie nieba.

no oryginalne fotele są fatalne ... widziałem te z K11 S i wyglądają nieźle ale to co w K10 było montowane to wygląda megafajnie! :diabel2:

btw. ... przy wypadku micrus pewno i tak by sie złożył jak kartonik ...

Pytanie tylko czy sie zmieszczą

No właśnie ja też dziś się nad tym zastanawiałem jak by się tak przyglądnąć to od siedzenia fabrycznego do lewarka jest nie wiele miejsca.. Ale na pewno dało by się to jakoś sprawdzić kumpel ma opla astra można zmierzyć szerokość siedzeń z astry i dopasować je do micry opel ma dość szerokie siedzenia..