Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

X-Trail model z roku 2006

Gość cadavre

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jestem zainteresowany kupnem X-Traila z roku 2005-2006. Wiem, że w nowym modelu 2008 system ALL-MODE 4x4 posiada w trybie LOCK funkcję, która po przekroczeniu 40km/h automatycznie przełącza tryb jezdny na AUTOmatyczny. Stąd moje pytanie: czy X-Trail w starej wersji również posiada taką funkcję, która automatycznie wyłącza stałe 4x4?

I jeszcze ogólne pytanie: jakie systemy posiada taki X-Trail? ABS z EBD, ESP, BAS...?

Tak, LOCK się wyłącza automatycznie po przekroczeniu pewnej prędkości również w starszych modelach.

O ile pamiętam, ABS jest standardowo, natomiast inne systemy, jak np. kontrola trakcji zależą już od wersji. Im starszy model, tym więcej rzeczy było dostępnych tylko w najdroższych kompletacjach, nawet takie drobiazgi jak podgrzewane lusterka.

Witam wszystkich ;-)

Jeszcze jedno pytanko, jak wlaczy sie LOCK 4x4 i po przekroczeniu predkosci 40km/h on przechodzi w stan AUTO to czy jak predkosci spadnie po nizej 40km/h to wlaczy sie wtedy LOCK automatycznie czy nie. i drugie pytanie czy jak mamy 4x4 LOCK to napedzane sa wszystkie kola przy jezdzie do tylu tez czy tylko jedna os?

pozdrawiam wszystkich

Witam wszystkich ;-)

Jeszcze jedno pytanko, jak wlaczy sie LOCK 4x4 i po przekroczeniu predkosci 40km/h on przechodzi w stan AUTO to czy jak predkosci spadnie po nizej 40km/h to wlaczy sie wtedy LOCK automatycznie czy nie. i drugie pytanie czy jak mamy 4x4 LOCK to napedzane sa wszystkie kola przy jezdzie do tylu tez czy tylko jedna os?

pozdrawiam wszystkich

Wylacza sie po przekroczeniu 40 km/godz i zalacza jak zwolnisz do ok. 30 km/g.

Do tylu nie jezdzisz 4o km/godz. wiec dziala caly czas

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...