Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[B12/N13] Jaka skrzynia do 1.7D

x-wilku-x

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Niestety, ale padla skrzynia w pocziwym sunny. Konkretnie to wyje, gwizdze, 1 i R ciezko wchodza. Jest to dieselek 1.7D 1990. Mechanik, zalecil wymiane skrzyni bo naprawa wg niego jest niestety nieoplacalna. I tu moje pytanie. Czy bedzie pasowala kazda skrzynia do 1.7D sunny, nawet od B11, ktora była robiona do 1988 czy tylko od B12/N13; 86-90 ?

pozdrawiam

wilku

[ Dodano: Nie 06 Sty, 2008 10:08 ]

jutro musze jechac po skrzynie. jak ktorys z szanownych grupowiczow moglby zerknac do EPC i napisac jak to jest z ta skrzynia to bylbym baaardo wdzieczny. :)

Michal

Ogólnie nie ma problemu z kupnem używki, tylko pytanie co się kupi :-) Rozrzut cenowy 150-650...i ktora tu kupic :-)

Jeszcze jedno pytanko:

Patrząc na allegro, to wiele używanych skrzyń jest przechowywanych na dworze. Przeciez tam nie ma oleju i jak ta skrzynka postoi miesiac to juz chyba tylko na zlom sie nadaje. Czy jak zobacze cos takiego to powinienem sobie darowac?

wilku

No i mam 2 lipne skrzynie! Pierwsza wyje i świszczy cały czas, druga świszczy na 4 i 5 wyskakuje. Teraz to już chyba pójdzie na złom.

A ja głupi posłuchałem się, żeby kupić używaną, zamiast naprawiać starą skrzynię! Baa...ale sprzęgło nypel :)

Nauczka na przyszłość, niestety dosyć bolesna dla kieszeni :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...