Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N14] Montaz Katalizatora

Gość skicz__86

Rekomendowane odpowiedzi

Gość skicz__86

Hmm... Moj problem:)

Mianowicie kupilem Nissana Sunny 1,4 16V rok temu, niedawno zorientowalem sie ze ma zamiast katalizatora zalozona strumienice. Udalem sie do mechanika gdyz troche zaduzo palil - mechanik doradzil zeby wymienic filtr paliwa, powietrza, ew. swiece i zapiac katalizator gdyz ten model fabrycznie takowy posiadal. Wiec kupilem kata uzywanego do tego modelu( w stanie bdb).

I tu zaczyna sie problem gdzyz nie wiem jak go zamontowac - chodzi mi o kierunek, czy kierunek jego zamontowania ma jakies znaczenie?

Jestli ktos ma fotki zamontowanego katalizatora to prosilbym o pomoc.

Z gory dziei za wszystkie porady i sugestie.

PZDR.

Powinna być strzałka na obudowie...ale jak ja wymontowywałem go u siebie to nie dało rady zamontować go odwrotnie, bo inaczej po dwóch stronach były umiejscowione otwory na flanszach :)

Ogólnie poczytaj sobie np:

-> http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=3040

Najlepszy dla Nissana jest kawałek zwykłej rury z wyciętymi z kata i dospawanymi do tej rurki flanszami i każdy Ci na Forum to powie ;)

Gość skicz__86

Nie wiedzialem ale z drugiej strony juz kupilem Kata i zamierzam zalozyc, a co do strzalki na obudowie to na moim nie ma wskazanego kierunku przeplywu spalin.

To jak go tanio kupiłeś to wystawiaj go np. na allegro, to jeszcze na nim zarobisz ;) Jeśli nie wiesz katalizatory to bardzo chodliwy towar :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...