Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] Komplet kluczy

Gość Smoła
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Czy może mi ktoś powiedzieć, jakie klucze są potrzebne do MICRY K11 z 93 roku. Bo chce sobie kupić jakiś fajny komplecik. Taki nie za drogi, ale żeby był dość dobrze wyposażony. Z kluczy w tej chwili mam tylko do odkręcania kół i jest on bardzo pordzewiały.

Druga sprawa dotyczy kosmetyków do pielęgnacji wnętrza MICRUNI. Czego najlepiej używać?? Jakiegoś mleczka, czy czegoś w sprayu?? Proszę polećcie mi coś naprawdę dobrego

Z góry dziękuje za informacje.

To nie tak. To zależy, ile zamierzasz/umiesz kręcić. Bo jak raczej tylko okazyjnie nic nadzywczajnego (np wymiana klocków itp), to wystarczy Ci walizka za ok. 50pln (przynajmniej 4 lata temu tyle to kosztowało na placu), ale oczywiście takie klucze nie nadają się absolutnie do tego, aby pobić po nich młotkiem ani do żadnych "ekstremalnych" zastosowań. Jeśli jednak masz zacięcie i potrafisz np. sam wyciągnąć i włożyć skrzynię biegów itp., to moim zdaniem warto zainwestować w porządne klucze, jak piszą koledzy wcześniej.

To nie tak. To zależy, ile zamierzasz/umiesz kręcić. Bo jak raczej tylko okazyjnie nic nadzywczajnego (np wymiana klocków itp), to wystarczy Ci walizka za ok. 50pln (przynajmniej 4 lata temu tyle to kosztowało na placu), ale oczywiście takie klucze nie nadają się absolutnie do tego, aby pobić po nich młotkiem ani do żadnych "ekstremalnych" zastosowań. Jeśli jednak masz zacięcie i potrafisz np. sam wyciągnąć i włożyć skrzynię biegów itp., to moim zdaniem warto zainwestować w porządne klucze, jak piszą koledzy wcześniej.

No ja właśnie zamierza "kręcić" okazyjnie ;) Ale gdyby mi się autko na drodze rozkraczyło, to wypada wtedy coś mieć. Mi własnie zależy na takiej walizce. Nie musi być tam 150 elementów. Wystarczy jak bedzie 50, a cena to maksymalnie do 100 złotych.

A jakie jest Wasze zdanie na temat kosmetyków to pielęgnacji wnętrza MICRUNI :)

Gość Pablo_Snk

Kosmetyki kosmetykami. Im droższe tym lepsze (chociaż nie zawsze) Tego jest masa w sklepach tylko, zależy co cię interesuje? Wewnątrz czy zewnątrz ? Dlaczego niemcy mają tak zadbane auta w wewnątrz?! Ponieważ raz w miesiącu myją auta specjalnymi odkurzaczami na mokro. Przez wakacje pracuje na myjni i czyszczę takimi odkurzaczami, to naprawdę dużo chętnych jest, bo i efekty też są. Nie baw się w kupowanie speyów do mycia tapicerki, bo to wszystko jest najgorszy badziewie. Fakt faktem, ze takie mycie wewnątrz auta kosztuje w granicach 100-200zł. Ale pracy tez dużo.

Kosmetyki kosmetykami. Im droższe tym lepsze (chociaż nie zawsze) Tego jest masa w sklepach tylko, zależy co cię interesuje? Wewnątrz czy zewnątrz ? Dlaczego niemcy mają tak zadbane auta w wewnątrz?! Ponieważ raz w miesiącu myją auta specjalnymi odkurzaczami na mokro. Przez wakacje pracuje na myjni i czyszczę takimi odkurzaczami, to naprawdę dużo chętnych jest, bo i efekty też są. Nie baw się w kupowanie speyów do mycia tapicerki, bo to wszystko jest najgorszy badziewie. Fakt faktem, ze takie mycie wewnątrz auta kosztuje w granicach 100-200zł. Ale pracy tez dużo.

Mnie interesuje wnętrze samochodu. Skoro pracujesz na myjni to może znasz jakieś dobre i miarę nie drogie kosmetyki. Nie wiem może jakieś mleczko, czy coś? Jakiś produkt, który powodowałby że tapicerka by się ładnie "błyszczała" :D

A jeśli chodzi o mycie wnętrza tymi odkurzaczami "wodnymi", to masz racje rezultat jest bardzo dobry, a jeśli chodzi o cenę to wiadomo, kwestia gustu. Sam osobiście chce coś takiego na wiosnę zrobić.

Smoła kup sobie klucz teleskopowy do kół- wystarczy :D wiecej sie nie psuje :D

no raz mi sie zdarzyło holować micre bo skrzynia padła, ale to z mojej winy zawiodła.

a takie komplety co jest wszystko i nic, to nie warto nawet kupować - sa do niczego.

narzędzia sie zbiera latami :P

Smoła kup sobie klucz teleskopowy do kół- wystarczy :D wiecej sie nie psuje :D

no raz mi sie zdarzyło holować micre bo skrzynia padła, ale to z mojej winy zawiodła.

a takie komplety co jest wszystko i nic, to nie warto nawet kupować - sa do niczego.

narzędzia sie zbiera latami :P

A ile taki klucz może kosztować? Znalazłem taki firmy TOPEX i się teraz zastanawiam czy go kupić. A Ty jakiej masz firmy? A jeśli chodzi o pozostałem klucze, to ja sobie kupie klucze pojedyńczo, bo stwierdziłem, że kupowanie całej walizki mija się z celem.

w micrze mam własnie krzyżaka za 10zł :D Made by Topex :D

A jeśli chodzi o mycie wnętrza tymi odkurzaczami "wodnymi", to masz racje rezultat jest bardzo dobry, a jeśli chodzi o cenę to wiadomo, kwestia gustu. Sam osobiście chce coś takiego na wiosnę zrobić.

wiesz jak to sie nazywa? - wcieranie brudu jeszcze głębiej w tapicerkę :D

latem wyciągam całą tapicerkę i ostro z węża i zwykły proszek do prania i potem karcher. schnie cały tydzień Ale wtedy można powiedzieć, że jest umyta. I za darmo.

Prali mi beżową tapicerkę w MB właśnie niby tym odkurzaczem wodnym...kropla wody i jest ślad- dlaczego??bo brud z detergentem nie jest wypłukany tylko wtarty w głąb materiału. Tak więc dziękuję :D

Problem tylko gdy auto ma poduszki wagę w fotelach... ale to można też obejść.