Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] POMOCY nie działa TURBO

Gość lukasz87
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam . ehh wczoraj było dość ślizgo i nie stety źle dopasowałe prędkośc do panujących warunków i ... i wpiepszyłem sie w rów wyjeżdzając chyba o coś zawadziłem bo spod silnika usłyszałem stuk :zly: i wiecie co? nie działa mi teraz turbo samochód muł i coś brzęczy w okolicach turbo ehhh co to może być? pozdrawiam

Silnik 2,2 dCi

• 10 miesięcy temu...
Gość lewandoree

Witam ! , nie chciałem zakładać nowego tematu , wiec pisze tutaj choć problem jest nieco inny .

Ostatnio unikam jazdy moja almera 1.5 dci przebieg 52000 km od nowości moja z 2005 roku .

Wczoraj odpaliłem z rana samochód i usłyszałem świst turbiny coś nieco ponad 1200 obr/min jest to dla mnie dziwne bo wcześniej słyszałem tylko klekot zimnego diesla ,ale do rzeczy objawy są takie ze turbinę słychać głośniej w kabinie niż silnik o wiele głośniej niż wcześniej ,a jadać na biegu np na 4 wkręcając sie na 3000 obr/ min i puszczając gaz nadal słyszę świst turbiny ale jest to dziwny dźwięk tak jakby uciekającego powietrza , chodzi o to ze normalnie było tak ze jak puszczałem gaz to turbina przestawała działać ,a teraz działa jak w wyczynowym wrc jak stoję na światłach to każdy myśli ze mam pod macha Bóg wiec co , dodam ze było dzisiaj ciemno i przyśpieszając nie widziałem rządnego dymu z układu wydechowego , a samochód nie stracił na osiągach . Pozdrawiam i proszę o propozycje co to może być .

[ Dodano: Czw 13 Lis, 2008 21:23 ]

Widze trochę osób online proszę o pomoc bo potrzebna jest mi na gwałt , jak coś to już jutro samochód będzie w warsztacie

Gość sleepyhead

Hmm, miałem podobne objawy dżwiękowe do twoich jak rozszczelniło mi rurę z turniny do IC, ale wtedy straciłem moc i strasznie kopciłem jak dawałem więcej gazu.

Proponuje dokładnie obejrzeć przewody powietrzne od i do turbiny, może ci dolot do turba spadł i ciagniesz powietrze bez filtra ?! Objawy mogły by się wtedy zgadzać.