kkrriiss Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Może masz racje, chociaż wolałbym żeby tak niebyło, bo będe prubował z tym czujnikiem od Daewoo mam nadzieje, że wszystko bedzię działało OK, jak go założe ( za jakiś tydzień) to napisze jaki jest efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grochu Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Z niecierpliwoscia czekm na efekty tej podmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkrriiss Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Założyłem wczoraj do mojej Almerki czujnik rezerwy od Daewoo i kontrolka zadziałała, przez dwie godziny robiłem pruby na ,,sucho'' (przy włączonym zapłonie zanużyłem czujnik rezerwy w pojemniku z benzyną), aby sprawdzić czy zabardzo się nie nagrzeje. Czujnik przeszedł moje testy pomyślnie, po zanużeniu w paliwie lampka gaśnie, a po wyjęciu za każdym razem zapala się, a więc zamontowałem całość na stałe. Dzisiaj przejechałem 100km i nic niepokojącego się nie dzieje. Niestety w sobote zatankowałem do pełna i na ostateczne sprawdzenie musze jeszcze troche poczekać. Polecam takie rozwiązanie problemu z czujnikiem rezerwy, ale sami zdecydujcie czy jest ono dobre decyzja należy do was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutek Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Dobrze że trafił się tester Napisz od jakiego modelu zamontowałeś i jaki byl koszt czujnika bo może to być jedyne rozwiązanie dla wielu posiadaczy N15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MilCra Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Ziutek, a Tobie działa kontrolka, czy zdechła już ?? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutek Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 U mnie "odpukać" na razie działa, ale znając złośliwość rzeczy martwych nic pewnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkrriiss Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zamontowałem czujnik od Daewoo (Matiza, Lanosa, Nubiry), bo tylko takie były ,a zakupiłem go na Allegro za 10 zł. plus przesyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MilCra Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 Ziutek, zrobiłem to, co Ty i d*pa żarówka cała, kotkrolka się świeci po zwarciu przewodów więc pewnie będę musiał zrobić to co kkrriiss albo jeździć na wskazanie przejechanego dystansu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutek Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 MilCra, przychodzi mi do głowy jeszcze jedna sprawa - otóż poziom od którego zaczyna działać rezerwa jest dość mocno zróżnicowany i może warto zaryzykować jazdę trochę dłużej żeby na 100% wykluczyć awarię przyrządu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MilCra Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 Ziutek, też nad tym myślałem. Przetestuję to na własnej "skórze" muszę tylko podjechać na stację i zalać w kanister z 5l wachy, bo jak stanę w polu to będzie nieciekawie. BTW miałem już wskaźnik na czerwonym polu, pojechałem na stację i do baku weszło 41,5l więc wnioskuję, że jeszcze sporo km mogłem nabić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkrriiss Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Już dwarazy wyjeździłem paliwo i za każdym razem kontrolka zapaliła się jak wskazówka poziomu paliwa wchodziła na czerwoną kreske. Za pierwszym razem widok świecącej kontrolki ucieszył mnie, a za drugim już troche mniej i juz chyba tak zostanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MilCra Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 Ja też wyjeździłem paliwko aż wskazówka zeszła poniżej czerwonej kreski i wtedy zapaliła się kontrolka :] Bardzo niedokładny jest licznik ale cieszę się, że chociaż działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi